Staderne

:
april 2015

Hvis man får fornemmelsen, at man befinder sig på en gammeldags markedsplads så er det helt tilsigtet. Stemning, atmosfære og hygge er en væsentlig del af Stadernes koncept.

Staderne er indrettet, så kunderne ikke kun kan gøre indkøb på stedet, men også slå sig ned og nyde de forskellige udbud af færdigretter.

previous next

Markedsplads etableret på 63 raske dage

Der var fart på, da en tidligere Faktabutik i City 2 i Taastrup skulle omdannes til en markedsplads. Helt nøjagtigt tog det 63 arbejdsdage

Byggefakta

Staderne
City 2
2630 Tåstrup
Danmark

Bygherre:
Deas
Arkitekt:
GRO Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Hoffmann A/S
Ingeniør:
MOE A/S
Areal:
3000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
januar 2015 - marts 2015

City 2 i Tåstrup er et af de største indkøbssteder på den københavnske vestegn. Derfor stiller det visse krav til, at huset hele tiden er på forkant med kundernes ønsker og behov.

Det betyder også, at når der opstår et ‘hul’ i rækken af butikker, så skal det fyldes hurtigst muligt. Gerne inden kunderne opdager, at der mangler en butik.

Når det er en stor butik som et Fakta supermarked, så er det lidt af en opgave at få etableret noget nyt. Men det giver også mulighed for at komme med nye idéer til, hvad kunderne skal kunne finde i et butikscenter.

Således udviklede bygherren DEAS, der er ejendomsadministrator i City 2, den idé at etablere en markedsplads i centeret. En markedsplads, hvor kunderne fra små boder kan købe alt indenfor friske fødevarer. Lige fra råvarer til færdigretter.

Efter en licitation blev opgaven overdraget i totalentreprise til Hoffmann A/S, Næstved Afdelingen.

Hoffmann A/S er ikke ubekendt med City 2. I 2014 var virksomheden stærkt involveret, da en anden del af centeret blev omdannet til Copenhagen Designer Outlet.

Derfor kender bygherren også virksomhedens erfaring med at håndtere denne type opgave, der skal løses ud fra princippet ‘hurtigt ind, hurtigt ud’.

- Vi fik til opgave at renovere et eksisterende butiksareal på 1.600 kvm samt et tilsvarende areal i kælderen, hvor der skulle være plads til lager og personalefaciliteter til de fremtidige brugere af Staderne, fortæller projektchef Thomas Larsen, Hoffmann A/S.

- Hele opgaven blev udført på bare tre måneder og blev selvfølgelig afleveret til tiden, så alt kunne være klar til indvielsen den 28. marts.

Fra eget værksted

Når det var muligt for Hoffmann A/S at løse opgaven med opbygningen af 25 salgssteder på så kort tid, hænger det sammen med at en stor del af opgaven blev løst fra virksomhedens eget værksted i Næstved.

- Alt stålet til staderne er produceret på vores eget værksted, fortæller Thomas Larsen.

- Også tømrer- og snedkerarbejde er udført her med egne håndværkere, ligesom el-installationer på stedet er udført af vores folk. Ud over vores egenproduktion har vi benyttet os af vores store netværk af dygtige leverandører og samarbejdspartnere.

- Det har været en helt speciel oplevelse at se et stort og tomt butiksareal på så kort tid blive omdannet til en lille ‘by i byen’ midt i City 2.

Undervejs har det også været nødvendigt at imødekomme de enkelte stadeholders særlige ønsker til indretning af deres fremtidige stand. Ikke mindst de butikker, der skal handle med ferske råvarer skal indfri helt særlige og meget skrappe hygiejnekrav.

Alle disse forventninger blev håndteret og indfriet til alle parters fulde tilfredshed.

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 2

Bolig og butik

Ahlgade

Moderne komfort med traditionel charme

Bilhus

BCA Autoauktion

Bilauktionshus i Exxit 59 med logistisk udfordring

Bolig

Fasanstien

Genopbygning med inkluderende boligbyggeri

Produktionsanlæg

Jøni Foodline

Funktionelt byggeri med blik for detaljen

Kontorhus

Mærsk Drilling

Retrolook i møde med nutiden

Bolig

Nis Petersens Gård

Brandstation forvandlet til blandet by

Uddannelsescenter

SOSU-skole Køge

Plads til fordybelse såvel som fællesskab

Butik

Staderne

Markedsplads etableret på 63 raske dage

Skole

Store Magleby Skole

Skoleombygning som kompliceret puslespil

Bolig

Søbyen

Gårdhavehuse og lejligheder i landsbymiljø

Skole

Vibenshus Skole

Åbent skema

Sport

Water & Wellness Randers

Subtropisk hus for vandglade jyder