Nis Petersens Gård

:
april 2015

Eksklusive materialer og løsninger går igen overalt i ejerboligerne.

Boligerne gennemstrømmes af dagslys.

Installationskunst? Det er i hvert fald ingen kunst at komme til i teknikrummet, hvor der er rigtig god plads for montører og teknikere.

previous next

Brandstation forvandlet til blandet by

Midt i Herning, hvor byens gamle brandstation lå, er et markant byggeri skudt i vejret med både kontorer, ungdomsboliger og lejligheder

Byggefakta

Nis Petersens Gård
Nygade 20
7400 Herning
Danmark

Bygherre:
KPC Herning A/S, FællesBo
Bygherrerådgiver:
KPC Herning A/S
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
KPC Herning A/S
Ingeniør:
Midtconsult A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS
Areal:
7712 kvm.
Byggesum: 
90 mio. kr.
Byggeperiode:
september 2013 - januar 2015

Centralt i Herning har FællesBo og KPC Byg opført et 6.500 kvm stort nybyggeri med kontorer, ungdomsboliger og lejligheder. Ejendommen hedder Nis Petersens Gård og er opkaldt efter forfatter Nis Petersen, hvis barndomshjem lå på stedet.

Leve mangfoldigheden

I stueetagen er boligforeningen FællesBo flyttet ind og har indrettet administration og kantine i 1.347 kvm. Derudover rummer det markante hjørnebyggeri 26 ejerboliger og 36 ungdomsboliger.

Det er Årstiderne Arkitekter, som har slået stregerne med den hensigt at skabe et mangfoldigt byggeri. Det er lykkedes til fulde. Her er både arbejdsplads og hjem til de studerende, det unge par, familier med børn og det ældre par, som har solgt parcelhuset og valgt bylivet.

Hensynsfuld arkitektur

Byggeriet er opført i fire etager mod vest og højdemæssigt aftrappende fra fem til tre etager mod syd, så der er skabt en sammenhæng til omgivelserne. For at sikre det optimale dagslys i boligerne er det valgt ikke at udnytte hele byggefeltets bredde, ligesom der er taget hensyn til sollyset i de private nabohaver.

Der er anvendt glas og tegl i grå, brune og varme nuancer, så byggeriet spiller sammen med de omkringliggende bygninger. Altaner og glaspartier i varierende størrelser udgør en arkitektonisk komposition, der afspejler de forskellige boligtyper. Bygningens hjørne har et skråt udformet glasparti, der fremhæver indgangen til FællesBos boligbutik.

Lyse boliger

De 26 ejerboliger spænder fra ca. 100-175 kvm og er karakteriseret ved at være gennemlyste og byde dagslyset indenfor gennem store vinduespartier fra gulv til loft. Flere af boligerne er indrettet individuelt efter beboernes ønsker, som bygherren har imødekommet.

Det er Erik Mølgaard VVS A/S, der har udført alt vvs- og ventilationsarbejde i ejendommen, og direktør Benno Rahbek oplyser, at han har haft seks mand på opgaven i knap et år:

- Der er tale om eksklusive løsninger til ejerboligerne, hvilket understreges af, at bygherren har ladet os være med til at vælge produkterne. Så er alle sikre på, at kvaliteten er i orden.

Klar, parat, brus

Til de 36 ungdomsboliger på ca. 50 kvm er der valgt en løsning med præfabrikerede badekabiner af høj standard fra Bad Element ApS.

Badekabinerne er leveret på lastbil komplet færdigudstyret til byggepladsen efter just in time-princippet. De er udstyret med lyse storformatfliser på gulv og vægge, og der er væghængte toiletter med skjult cisterne, bordplade med vask og underskab og LED-spotbelysning.

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 2

Bolig og butik

Ahlgade

Moderne komfort med traditionel charme

Bilhus

BCA Autoauktion

Bilauktionshus i Exxit 59 med logistisk udfordring

Bolig

Fasanstien

Genopbygning med inkluderende boligbyggeri

Produktionsanlæg

Jøni Foodline

Funktionelt byggeri med blik for detaljen

Kontorhus

Mærsk Drilling

Retrolook i møde med nutiden

Bolig

Nis Petersens Gård

Brandstation forvandlet til blandet by

Uddannelsescenter

SOSU-skole Køge

Plads til fordybelse såvel som fællesskab

Butik

Staderne

Markedsplads etableret på 63 raske dage

Skole

Store Magleby Skole

Skoleombygning som kompliceret puslespil

Bolig

Søbyen

Gårdhavehuse og lejligheder i landsbymiljø

Skole

Vibenshus Skole

Åbent skema

Sport

Water & Wellness Randers

Subtropisk hus for vandglade jyder