BCA Autoauktion

:
april 2015

Administrationsbygningen hos BCA Bilauktion, der har placeret sig i erhvervsudviklingsområdet.

I administrationsbygningen er der anvendt fuldglasvægge i form af FG-vægge fra Deko.

Auktionshuset er placeret på en 70.000 kvm stor grund hvor en del biler naturligvis er parkeret – en del af parkeringsarealet er overdækket.

Kernen i auktionshuset – auktionshallen med porte for ind- og udkørsel og med stolerækker i forskudte niveauer. Foto: Kim Sejr.

previous next

Bilauktionshus i Exxit 59 med logistisk udfordring

BCA Autoauktion er placeret i Trekantområdets absolutte transportcenter med fem bygninger spredt over en meget stor parkeringsplads

Byggefakta

BCA Autoauktion
Auktionsvej 8
7100 Vejle
Danmark

Bygherre:
Exxit 59 A/S
Bygherrerådgiver:
Ole Dreyer A/S
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Totalentreprenør:
Casa Arkitekter A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Andre aktører:
Deko Loft + Væg P/S
Areal:
9700 kvm.
Byggesum: 
60 mio. kr.
Byggeperiode:
juli 2014 - januar 2015

Ved motorvej E 45, lige omkring tre kilometer nord for Vejle, har man været vant til at kunne køre ind for at tanke og spise på trucker-samlingsstedet Danmarks Transport Center(DTC). Centret er samtidig nedslagspunkt for en kraftig kommerciel urbanisering, der skyder op i et område på omkring 80 hektar, der for en dels vedkommende fortsat er nybyggerland – erhvervsudviklingsområdet Exxit 59.

Det er her Europas største bilauktionsfirma, BCA Bilauktion, har valgt at slå sig ned efter at have sit hidtidige domicil placeret i to ejendomme på i alt 8.000 kvm i Vejle. Auktionshuset har ønsket at sprede sine vinger ud under mere åben himmel, og det har ført til opførelsen af et kompleks bestående af seks bygninger: inspektion, klargøring, check in, auktionshus, administration samt et større overdækket parkeringsareal.

Funktionel og transparent

Der er tale om funktionelle bygninger, men med en del lysindfald i administrationsbygningen med en forhal, der går helt til loft, men der er indskudt et dæk til kontorer, der er indrettet transparent og med vægt på en kvalitetsløsning ved vægadskillelse.

Der er således anvendt fuldglasvægge med helglasdøre i otte rum i form af FG-vægge fra Deko og den øvrige indretning er holdt i afdæmpede og stringente hvide og antrazitte toner, herunder frontdesk-arealet. Fra administrationsforhal er der indgang ind til selve kernen i hele virksomheden – selve auktionshallen, der er opbygget som auditorium med stolerækker i forskudte niveauer og en tribune med café-borde.

Stort parkeringsområde

Det siger sig selv, at med et autoauktionshus skal der være mulighed for at parkere mange køretøjer. Derfor er huset også placeret på en grund med hele 70.000 kvm parkeringsareal – så anlægsopgaven har været omfattende med Casa A/S som totalentreprenør. Til at assistere har Lind & Ravnholt ApS været involveret.

- Vi har stået for byggepladsservicen, lettere håndværk og oprydning, herunder imprægnering af betontrapper og skurrengøring. Desuden alt forefaldende arbejde der faldt udenfor entrepriserne på medgået tid, ligesom vi har sørget for, at finishen var i orden op til aflevering med diverse mureropgaver og ikke mindst slutrengøring på hele byggeriet, forklarer René Ravnholt fra Lind & Ravnholt ApS.

Logistisk sammenhæng

Auktionshuset er i princippet en ramme omkring køb og salg af køretøjer, og bygningerne indeholder logistikken herfor. Det har derfor været nødvendigt at tænke de optimale forhold igennem.

- Udfordringen for os var at forsøge at skabe lidt sammenhæng i fem bygninger spredt ud over en meget stor parkeringsplads. En af de største prioriteter fra BCA var den samlede logistik fra aflevering af biler - til de kørte ud af auktionshallen igen. Derfor er bygningerne placeret som de er, for at understøtte flowet i virksomheden, fortæller bygningskonstruktør Morten Najbjerg fra Arkitema, der har været projektleder på opgaven.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 2

Bolig og butik

Ahlgade

Moderne komfort med traditionel charme

Bilhus

BCA Autoauktion

Bilauktionshus i Exxit 59 med logistisk udfordring

Bolig

Fasanstien

Genopbygning med inkluderende boligbyggeri

Produktionsanlæg

Jøni Foodline

Funktionelt byggeri med blik for detaljen

Kontorhus

Mærsk Drilling

Retrolook i møde med nutiden

Bolig

Nis Petersens Gård

Brandstation forvandlet til blandet by

Uddannelsescenter

SOSU-skole Køge

Plads til fordybelse såvel som fællesskab

Butik

Staderne

Markedsplads etableret på 63 raske dage

Skole

Store Magleby Skole

Skoleombygning som kompliceret puslespil

Bolig

Søbyen

Gårdhavehuse og lejligheder i landsbymiljø

Skole

Vibenshus Skole

Åbent skema

Sport

Water & Wellness Randers

Subtropisk hus for vandglade jyder