Langs Søen

:
april 2021
Langs Søen - rækkehus

Rækkehusene og det bagvedliggende længehus spiller op til hinanden og styrker hinandens arkitektoniske udtryk.

Langs Søen - længehus

Lejlighederne i længehuset har altaner til begge sider. Altanerne er så store, at de har mange anvendelsesmuligheder. Stuelejlighederne har fået ekstra uderum i form af haver på størrelse med en rækkehushave. Det tilfører stuelejlighederne en ekstra kvalitet, der gør dem mere salgbare.

Langs Søen - udearealer

De fem rækkehuse med tre boliger i hver er placeret mellem længehuset og Silkeborg Langsø.

Langs Søen - penthouselejlighed

Penthouselejlighederne i længehuset er i to etager. Den særegne tagkonstruktion er med til at skabe nogle anderledes og spændende rum, som man ikke ser mange af i Danmark.

previous next

Boliger med wauw-effekt

Signifikante tagkonstruktioner er identitetsskabende for nyt boligbyggeri ved Silkeborg Langsø

Byggefakta

Langs Søen
Lysbrofabrikken 2-48
8600 Silkeborg
Danmark

Bygherre:
Udsigten Silkeborg ApS
Arkitekt:
Laban Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Raunstrup A/S
Ingeniør:
Stokvad Rådgivende Ingeniører A/S
Areal:
3897 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
april 2019 - januar 2021

På en attraktiv grund ved Silkeborg Langsø er der opført 29 boliger af høj kvalitet. Byggeriet har fået navnet Langs Søen, og det omfatter fem rækkehuse med tre boliger i hver samt en bagvedliggende længebygning med 14 ejerlejligheder.

Det er planen at bygge yderligere to længehuse, der vil bringe det samlede antal boliger op på 75.

Langs Søen er opført af Udsigten Silkeborg og udviklet af Laban Arkitekter, der har været totalrådgiver på projektet med Stokvad som underrådgiver på ingeniørydelserne.

Byggeriet er udført i totalentreprise af Raunstrup Byggeri, der også selv har leveret tømrerentreprisen.

Mindre trafik

Langs Søen er opført på et lille plateau i et naturskønt område med udsigt til både sø og skov. Frem til 2015 husede grunden den finske koncern Fiskars afdeling i Silkeborg, og siden er virksomhedens bygninger blevet revet ned for at gøre plads til det nye boligbyggeri.

– Det er en grund, som vi har været opmærksomme på i nogle år, siger Christian Bech Isager, der er partner i det Silkeborg-baserede arkitektfirma, Laban.

– Da Silkeborg fik en ny motorvej, kunne vi se, at Vestre Ringvej blev mindre trafikeret, og det gjorde kun den velbeliggende grund endnu mere attraktiv. Hos Laban har vi udviklet grunden, og vi har medvirket ved udarbejdelsen af den nye lokalplan, forklarer Christian Bech Isager.

Det var også Laban, der tog kontakt til bygherren Mikael Glerup, der har opført Langs Søen i regi af sit selskab Udsigten Silkeborg ApS.

– Ligesom os kan han godt lide at bygge pænt, siger Christian Bech Isager, der betegner Langs Søen som et ambitiøst byggeri.

Wauw-oplevelse

I april 2019 tog Raunstrup første spadestik til de fem rækkehuse med tre boliger i hver. Boligerne er på 119, 120 eller 141 kvm og består af enten fire eller fem værelser. Med de vinklede tagkonstruktioner varierer byggeriet fra en til to etager.

Det bagvedliggende længehus med to opgange blev påbegyndt i december 2019, og det rummer boliger, der varierer fra 102 til 239 kvm med fra tre til syv værelser. Bygningen spænder fra tre til fem etager, og øverst er der indrettet penthouselejligheder i to etager.

På længehuset er der også visuelt leget med formerne. Igen har bygningen sin helt egen vinklede tagkonstruktion, og det giver indenfor nogle ekstraordinære rum, som partner i arkitektfirmaet Laban, Henrik Kamp Ditlev, udtrykker det.

– I Silkeborg har vi mange rækkehuse med flade tage, og vi vil gerne lave nogle nedslag i byen, hvor vi arbejder med helt andre former. Som man kan se, opnår vi meget ved at bryde den firkantede form. Tagenes konstruktion giver os mulighed for at lege med facaderne, og vi får nogle spændende boligtyper og rum, som leder tankerne til New York og Berlin. Danske boliger må godt få lidt mere kant. Der må gerne være nogle wauw-oplevelser i blandt, siger Henrik Kamp Ditlev.

Noget særligt

Hos Stokvad Rådgivende Ingeniører var partner Henrik Krogh Sloth glad for at arbejde med de specielle tagkonstruktioner.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2021 nr. 1

Bolig og butik

Albanikarréen, Fisketorvskarréen og Nørregadehuset

Nyt byrum med bygninger i guld, sølv og bronze

Kontorhus

Emil Christian Hansen Hus

Carlsberg Byens gyldne stjerne

Bolig

Emmahus

Leg med murværket i Bellakvarter

Offentlige kontorer

Erhvervsarkivet - Retten i Aarhus

En historisk perle som ramme for Retten i Aarhus

Skole

Erlev Skole

Skolebyggeri med innovative byggeprocesser og materialevalg

Bolig

Langs Søen

Boliger med wauw-effekt

Lager

Proshop, Højbjerg

Danmarks største robotlager bygget på rekordtid

Bolig

Risskov Husene

Ny bydel kun fem km fra Aarhus C

Bolig

Sukkerkvarteret, 2. etape

Nye boliger i rustik, charmerende skal

Domicil

Systematic

Skulpturelt højhus ved Aarhus Å

Lager

Taulov Dry Port

Kæmpemæssigt vartegn