Emil Christian Hansen Hus

:
april 2021
Emil Christian Hansen Hus - facade

Emil Christian Hansen Hus er med sine 16.500 kvm Carlsberg Byens største kontorbyggeri. Den lange facade ud mod Vesterfælledvej er ved hjælp af store glaspartier ud for lysgårdene opdelt i mindre sektioner, og penthouseetagen er trukket tilbage for at bløde op på det store volumen.

Emil Christian Hansen Hus - tagterrasse

Den gyldne farve er inspireret af de klassiske gyldne skiver på det gamle byggeri Lagerkælderen og går igen i husets udvendige detaljering, her beklædning på penthouseetage og taghuse set fra den vestlige tagterrasse.

Emil Christian Hansen Hus - værn

De indvendige værn er leveret af CSK Stålindustri A/S. De står i rent stål med synlige svejsninger og har kun fået en beskyttende klar pulverlakering.

Emil Christian Hansen Hus - atrium

Det centrale, bygningshøje atrium ud for hovedindgangen er husets hjerte og mødested. Atriet trækker lys ind i midten af det dybe byggeri.

Emil Christian Hansen Hus - kontorarealer

Synlige installationer i lofterne giver større lofthøjde i de store kontorarealer. Tæppefliser og træbeklædte møderum bløder lidt op på det rå look i huset.

previous next

Carlsberg Byens gyldne stjerne

Med det store kontorbyggeri Emil Christian Hansen Hus har Carlsberg Byen fået en markant ny tilføjelse, der er med til at definere den nye bydel ud mod den eksisterende by

Byggefakta

Emil Christian Hansen Hus
Gærtorvet 1
1799 København V
Danmark

Bygherre:
Carlsberg Byen P/S
Arkitekt:
Danielsen Architecture A/S
Totalentreprenør:
Arpe & Kjeldsholm A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Andre aktører:
Schønherr A/S, Danielsen Urban Landscape A/S
Areal:
16567 kvm.
P-anlæg:
3732
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
oktober 2018 - Februar 2021

De senere år er det ene bolig- og kontorbyggeri efter det andet skudt op i Carlsberg Byen, det gamle, lukkede industriområde på grænsen mellem København, Valby og Frederiksberg, som bryggerivirksomheden efterlod, da produktionen i 2008 endegyldigt blev flyttet til Fredericia. Når Carlsberg Byen efter planen står færdig i 2024 vil bydelen rumme omkring 3.100 husstande i de nybyggede boligbyggerier og give plads til omkring 10.000 arbejdspladser.

Det nye kontorbyggeri Emil Christian Hansen Hus er med sine ca. 16.500 etagekvadratmeter bydelens største erhvervsbyggeri og har plads til omkring 1.100 medarbejdere.

Med sin placering på hjørnet af Vesterfælledvej og Ny Carlsberg Vej er byggeriet vigtigt, fordi det dels er med til at afgrænse Carlsberg Byen ud mod Vesterbro, og dels fordi det troner ved en af hovedindfaldsvejene ind i det nye byområde. Huset er i øvrigt opkaldt efter videnskabsmanden Emil Christian Hansen, der som den første lykkedes med at isolere og rendyrke gær i Carlsbergs laboratorier.

Huset er oprindeligt tænkt som flerbrugerhus, men i praksis er hele bygningen blevet udlejet som domicil til det norskejede IT-firma Visma, der flytter ind med 1106 medarbejdere. Byggeriet er opført i totalentreprise af Arpe & Kjeldsholm A/S, mens Danielsen Architecture A/S har været arkitekt.

– Vi har været meget glade for samarbejdet med hele projektholdet, A&K, og Visma som lejer samt i sidste fase KLP Ejendomme som investor. Det har været et formidabelt samarbejde, hvilket, vi også håber, afspejler sig i resultatet. Bygningen er solgt til KLP Ejendomme, som overtager den endeligt primo april 2021. Det bliver spændende at se bygningen nu, hvor den får liv, og vi glæder os over at Vismas mange medarbejdere flytter ind til maj og vil skabe endnu mere liv i Carlsberg Byen, siger senior projektchef i Carlsberg Byen Martin Høgstedt Poulsen.

Lysgårde og atrium

Det store kontorhus har en lang, lige facade ud mod Vesterfælledvej, men ind mod Carlsberg Byen knækker facaden et par steder, så bygningen er smallest mod nord, men breder sig ud mod den sydlige ende. Huset er i fem etager med fuld kælder, der rummer bl.a. parkering og teknik. Stueetagen rummer bl.a. kantine- og mødefaciliteter, mens første til fjerde sal er udlagt til kontorer med tilhørende funktioner. Fjerde sal er en tilbagetrukket penthouseetage med teknikhuse ovenpå ind mod Carlsberg Byen.

For at trække dagslyset ind i det store hus er der lavet et bygningshøjt, overdækket atrium i midten af bygningen og en stor åben lysgård i hver ende.

– Det er et bredt hus i henhold til den geometri, der er givet i Entasis’ oprindelige masterplan, men de tre gennembrydninger, og det lys de trækker ind, gør det muligt at udnytte hele huset i dybden og skabe fornuftige arbejdspladser. For os har det været en meget spændende proces, som vi har været igennem i denne totalentreprise. Vi har efterhånden lavet mange byggerier herude, og vi har et godt forhold til Carlsberg Byen, så vi ved, hvad de forventer og forlanger, fortæller partner i Arpe & Kjeldsholm Thomas Sørensen.

Flerbrugerhus

Ifølge Thomas Sørensen er Emil Christian Hansen Hus oprindeligt tænkt som et fleksibelt flerbrugerhus. Hver etage er delt op i fire zoner også rent teknisk og installationsmæssigt, så i princippet kunne huset deles op i helt op til 16 lejemål.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2021 nr. 1

Bolig og butik

Albanikarréen, Fisketorvskarréen og Nørregadehuset

Nyt byrum med bygninger i guld, sølv og bronze

Kontorhus

Emil Christian Hansen Hus

Carlsberg Byens gyldne stjerne

Bolig

Emmahus

Leg med murværket i Bellakvarter

Offentlige kontorer

Erhvervsarkivet - Retten i Aarhus

En historisk perle som ramme for Retten i Aarhus

Skole

Erlev Skole

Skolebyggeri med innovative byggeprocesser og materialevalg

Bolig

Langs Søen

Boliger med wauw-effekt

Lager

Proshop, Højbjerg

Danmarks største robotlager bygget på rekordtid

Bolig

Risskov Husene

Ny bydel kun fem km fra Aarhus C

Bolig

Sukkerkvarteret, 2. etape

Nye boliger i rustik, charmerende skal

Domicil

Systematic

Skulpturelt højhus ved Aarhus Å

Lager

Taulov Dry Port

Kæmpemæssigt vartegn