Taulov Dry Port

:
april 2021
Taulov Dry Port - indgang

Lager- og logistikejendommen i Taulov Dry Port omfatter to bygningskroppe på henholdsvis 26.000 kvm og 23.300 kvm.

Taulov Dry Port - lysbånd

AS Facader har leveret 24 lysbånd med vinduer til kontorerne på første sal. I alt drejer det sig om cirka 450 meter lysbånd. De steder i åbningerne, hvor man kan se betonen, er der monteret uigennemsigtigt emalit-glas for at skabe sammenhæng i facadens udtryk.

Taulov Dry Port - personaleindgang

På bagsiden af de to bygninger finder man i alt 24 personaleindgange. Dørene er af stål, og over indgangene er der monteret et tag med emalit-glas.

previous next

Kæmpemæssigt vartegn

Taulov Dry Port har fået et markant vartegn i form af et nyt lager- og logistikcenter på næsten 50.000 kvm fordelt på to bygningskroppe med forskellige facadelukninger i glas, alu og stål

Byggefakta

Taulov Dry Port
Prinsessens Kvarter 1-3
7000 Fredericia
Danmark

Bygherre:
Taulov Dryport A/S
Arkitekt:
AK83 Arkitektkontoret A/S
Totalentreprenør:
DS Flexhal A/S
Ingeniør:
Vognsen Rådgivende Ingeniører A/S
Areal:
49300 kvm.
Byggesum: 
242 mio. kr.
Byggeperiode:
december 2019 - Februar 2021

Det er et kæmpemæssigt byggeri, som et joint-venture mellem havneselskabet ADP og pensionsselskabet PFA har opført i Taulov Dry Port i det vestlige Fredericia. Det 49.300 kvm store lager- og logistikcenter til 242 mio. kr. er et af Danmarks største byggerier af sin slags.

Det nye center med en frihøjde på 10,5 meter vil blive lejet ud i mindre lejemål ned til 2.000 kvm. Lagrene er opført med porte og ramper, ligesom det er muligt at etablere kontor og administrative faciliteter i en indskudt mezzanin.

Centret er opført i to etaper på henholdsvis 26.000 og 23.300 kvm. Byggearbejdet er udført i totalentreprise af DS Flexhal, og rådgivningsydelserne er varetaget af AK 83 Arkitekter og Vognsen Rådgivende Ingeniører.
Trods pandemi og det vådeste forår i mands minde kunne DS Flexhal aflevere byggeriet to måneder før kontraktens sluttermin til den aftalte økonomi og uden væsentlige mangler.

Facadelukninger

Et vigtigt element i det kæmpemæssige byggeri er facadelukningerne i glas, alu og stål, som er leveret af AS Facader.

– Vi har lukket alle åbninger i de to bygninger bortset fra, hvor der er porte, fortæller projektleder Per Schnuchel fra AS Facader.

– Vi gik i gang før sommerferien sidste år og arbejdede på projektet frem til jul. Tidsplanen var meget stram. Man ville jo gerne have huset lukket, så maleren kunne komme i gang med sit arbejde. Men alt gik efter planen, og opgaven var da heller ikke specielt indviklet, da åbningerne i byggeriet var meget ens, forklarer Per Schnuchel.

AS Facader har monteret alupartier og døre, som er fremstillet på virksomhedens egen fabrik. Et vigtigt element i hele processen var logistikken. Det er relativt dyre elementer, som man ikke ønskede at have liggende på byggepladsen. Derfor handlede det om at time processen, så alupartier og døre blev leveret, når medarbejderne var klar til at montere dem.

Underleverandør

AS Facader var underleverandør til byggeriets totalentreprenør, DS Flexhal.

– Vi blev bedt om at give et tilbud på opgaven, og vi var billigst. DS Flexhal kender os fra tidligere opgaver, og vi havde også et rigtig godt samarbejde med dem på det her byggeri, siger Per Schnuchel.
Han fortæller, at kontorvinduerne er den største del af AS Facaders leverance til Taulov Dry Port.

– Vi har leveret 24 lysbånd med vinduer til kontorerne på første sal i de to bygningskroppe. Hver åbning er omkring 19 meter lang, så det drejer sig sammenlagt om cirka 450 meter lysbånd. De steder i åbningerne, hvor man kan se betonen, har vi leveret og monteret emalit-glas, der er en del af vores sortiment. Det farvede, hærdede glas gør, at man ikke kan se betonen, og det giver på den måde facaden et sammenhængende udtryk, forklarer Per Schnuchel.

Tårne og døre

En del af byggeriet er tre trappetårne. To tårne på den ene bygning og ét tårn på den anden. Tårnene giver adgang til kontorerne på første sal og fungerer samtidig som flugtveje.

– Vi har lukket åbninger i de tre trappetårne med vedligeholdelsesfri alupartier i siderne og med aludøre forrest i tårnene. På bagsiden af bygningerne har vi 13 indgange i den ene bygning og 11 indgange i den anden, som personalet anvender. Her har vi leveret og monteret et vandret emalit-glas over indgangene, fortsætter Per Schnuchel.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2021 nr. 1

Bolig og butik

Albanikarréen, Fisketorvskarréen og Nørregadehuset

Nyt byrum med bygninger i guld, sølv og bronze

Kontorhus

Emil Christian Hansen Hus

Carlsberg Byens gyldne stjerne

Bolig

Emmahus

Leg med murværket i Bellakvarter

Offentlige kontorer

Erhvervsarkivet - Retten i Aarhus

En historisk perle som ramme for Retten i Aarhus

Skole

Erlev Skole

Skolebyggeri med innovative byggeprocesser og materialevalg

Bolig

Langs Søen

Boliger med wauw-effekt

Lager

Proshop, Højbjerg

Danmarks største robotlager bygget på rekordtid

Bolig

Risskov Husene

Ny bydel kun fem km fra Aarhus C

Bolig

Sukkerkvarteret, 2. etape

Nye boliger i rustik, charmerende skal

Domicil

Systematic

Skulpturelt højhus ved Aarhus Å

Lager

Taulov Dry Port

Kæmpemæssigt vartegn