Købke Hus

:
maj 2018
Købke Hus - badeværelse

Købke Hus-boligerne er indrettet med præfabrikerede badekabiner fra Badelement A/S, som har sit produktionsanlæg i Polen. Badelement A/S leverede i alt 50 badekabiner til projektet.

Købke Hus - trappe

Woodstep A/S er producent af trætrapper til otte toetagers boliger og 16 rækkehuse i Købke Hus-projektet. Trapperne er udført i egetræ med hvidmalede vanger og stød.

Købke Hus - køkken

Køkkenerne er indrettet med elementer fra HTH og hårde hvidevarer fra Miele.

Købke Hus - byggeplads

Byggepladsen ved Købke Hus blev serviceret af G.S.V. Materieludlejning A/S, som er en af gengangerne på flere byggepladser i Carlsberg Byen.

Købke Hus - altaner

Købke Hus kombinerer etageboliger og rækkehuse. Kvalitetsniveauet er overalt kontrolleret og godkendt af C-Raadgivning ApS.

Købke Hus - facade

Købke Hus ligger på en af de mest attraktive placeringer i Carlsberg Byen med Købke Plads mod vest og Humlebys historiske rækkehuse som nabo i øst. AK83 Arkitekter A/S har formgivet huset.

Købke Hus - gårdsplads

Købke Hus er en totalentreprise fra Arpe & Kjeldholm A/S. Ejendommen udmærker sig ved sin alsidige anvendelse fra bolig til butik med ingeniørprojekt af Oluf Jørgensen A/S.

previous next

Godt hus til alle

At projektere byggeri til brugere med forskellige interesser præsenterer nye udfordringer. I Carlsberg Byen er de imødekommet med solide og langvarige løsninger

Byggefakta

Købke Hus
Købkes Plads 2-38
1799 København V
Danmark

Bygherre:
Carlsberg Byen P/S
Arkitekt:
AK83 Arkitektkontoret A/S
Totalentreprenør:
Arpe & Kjeldsholm A/S
Ingeniør:
Oluf Jørgensen Rådg. Ing. A/S
Andre aktører:
SLA arkitekter A/S
Areal:
18600 kvm.
Byggesum: 
250 mio. kr.
Byggeperiode:
september 2016 - marts 2018

Byens rum er et rum fyldt af liv. Her hænges ud; her snakkes og holdes hånd; her kan jazzens toner høres på en lørdag eftermiddag.

Det er den vision, Carlsberg Byen fremmaner med boligprojekter som det aktuelle Købke Hus opkaldt efter guldaldermaleren Christen Købke (1810-1848). Som tilfældet er med de fleste andre bolighuse på den forhenværende bryggerigrund, er navnet inspireret af en frugtbar epoke i Danmarkshistorien, der skabte netop Carlsberg og manden bag eventyret, J.C. Jacobsen (1811-1887).

Købke Hus er opført i en totalentreprise fra Arpe & Kjeldsholm A/S og er et af de fineste eksempler på Carlsberg Byens grundtanke om, at et blandet byggeri giver et mangfoldigt og levende bykvarter. De smukke, rødbrune teglstensbygninger rummer både rækkehuse, lyse etageboliger, kontorer, caféer og et større supermarked, alt sammen samlet om en hyggelig gård.

Nøje afstemt

Ejendommen ligger i bykvarterets nordøstlige hjørne, og arkitekterne – AK83 Arkitekter A/S – har nøje afstemt bygningerne med omgivelserne. Mod øst vender treetagers rækkehuse ud mod Humlebys historiske rækkehuse, og mod vest vender etageboliger i seks etager samt penthouse ud mod Købkes Plads, som bliver et af Carlsberg Byens helt centrale mødesteder. Og bag Købkes Plads breder hele det nye bykvarter sig ud.

I den kontekst forløser Købke Hus det, som Carlsberg Byen har til hensigt: at skabe kreative og stimulerende rammer for et moderne familieliv i dialog med lokalsamfundets fornødenheder. I Købke Hus findes 26 boliger i ét plan samlet i etageejendommen ud mod Købkes Plads og Constantin Hansens Gade. De lyse lejligheder med klinker og egetræsgulve (Junckers) spænder fra en etværelses lejlighed på 42 kvm til meget rummelige familieboliger på 129 kvm med fem rum. Derudover rummer ejendommen otte endnu større boliger på op til 167 kvm i to etager. De er beliggende med udsigt ud over Carlsberg Byen, ligesom størsteparten har egne haver, en eller to altaner eller tagterrasser.

Hertil kommer 16 rækkehuse til moderne familier med et ønske om eget havestykke eller gårdhave.

Trætrapper

Rækkehusene såvel som etageboligerne i to plan er indrettet med lyse og transparente trappeløsninger i træ i en højkvalitets-udgave. Det er producenten Wood Step A/S fra Rødovre, der står bag udførelse og montage af trapperne, som sætter deres karakteristiske præg på boligernes indretning. I dialog med arkitekterne hos AK83 er trapperne udført som ”Sara 4.4.1”, der står for solide 40 mm trætrin med samme dimension vanger og trappestød af MDF i 10 mm tykkelse. Typerne er ligeløbs- og halvsvings-trapper i en udførelse med trin i eg, balustre og stolper i fyr samt vanger og stød i hvidmalet MDF-plade.

Trapperne til Købke Hus kan siges at være retvisende for den produktlinje og kvalitet, som Wood Step gerne vil kendes for. Det er en 25 år gammel familieejet virksomhed med direktør Peter Ravn i spidsen, nu fulgt af sønnerne Jacob og Michael Ravn.
– Vi vil gerne understrege, at vi ikke bare leverer produktet, men også den nødvendige rådgivning og ekspertise til projekteringen, lyder det fra Wood Step A/S.

Badekabiner

Afstemt efter de varierende typologier er indretningen af boligerne også forskellig.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 2

Bolig

Brøndbyparken

Med beboerne i centrum

Bolig

Havnehus 1

Hybel med udsigt

Plejecenter og genoptræning

Huset Nyvang

Plejehjemmet imiterer parcelhuset

Børneinstitution

Krydset, Bydelshus

Krydset giver en arkitektonisk krammer

Bolig

Købke Hus

Godt hus til alle

Bolig og butik

Latinergården

Moderne funkisboliger

Domicil

Linak Runde To

Sorte, runde vartegn i landskabet

Bolig

Mokkahusene

Lys til kaffen

Bolig

Poppelstykket

Et vartegn i Valby

Transportcenter

Postnord - Skandinavisk Transport Center

Godsterminal med spænd på 40 meter

Hospital

Psykiatrisk Center Ballerup

Psykiatriens Louisiana

Bolig

Rahbek Hus I

Nyklassicisme 2018

Bolig

Skyttehusene I

Nyfortolkning af den klassiske københavner-karré

Bolig

Teglhusene

Kanalhuse og lejligheder i Sydhavnen