Mokkahusene

:
maj 2018
Mokkahusene - badeværelse

De moderne familieboliger i størrelser fra 93 til 145 kvm er udstyret på et højt kvalitetsniveau med f.eks. badekabiner fra Badelement A/S med storformat keramiske fliser.

Mokkahusene - stue

Mokkahusene er opført af bærende betonelementer fra Contiga Tinglev A/S, f.eks. etagedæk, der her har fået en overfladebehandling med spartel og maling og efterlader lys og lethed.

Mokkahusene - torv

De fire punkthuse ligger grupperet omkring en plads, der bliver et levende torv, hvor beboerne samles, og hvorfra man har et godt ondtryk af arkitekturen.

Mokkahusene - altaner

Facadernes udtryk orkestreres af flere virkemidler som de sorte altaner fra CSK Stålindustri A/S i kontrast til det lyse murværk. På tagene er der haver og solceller.

Mokkahusene - facade

Mokkahusene i Irmabyen er et godt eksempel på innovativ boligarkitektur i kendte materialer. Projektet er af Cobe Arkitekter ApS, mens Glindorf & Partnere A/S har leveret totalentreprisen.

previous next

Lys til kaffen

Mokkahusene fortæller ikke bare historien om en god kop kaffe, men gør det med solens lys i en blændende hovedrolle. Det er innovativ boligarkitektur

Byggefakta

Mokkahusene
Korsdalsvej 101
2610 Rødovre
Danmark

Bygherre:
Elf Developement
Arkitekt:
COBE ApS
Totalentreprenør:
Glindorf & Partnere A/S
Ingeniør:
Midtconsult A/S
Areal:
8190 kvm.
Byggesum: 
100 mio. kr.
Byggeperiode:
september 2016 - december 2017

Hvis man forventer at se kaffebrune facader eller anden bønneinspireret formgivning, så går man forgæves til Irmabyen i Rødovre. Det er ganske vist her, vi finder bolig-punkthusene med projektnavnet Mokkahusene; men de knasende sprøde murværksfacader står lyse og lette med farve som en kornmark i august.

Det kan man takke Cobe Arkitekter ApS for, som har slået stregerne og fået ideerne.

Det bærende tema er lys og åbenhed: 73 gennemlyste boliger med en uovertruffen transparens. Punkthuse som formationer med aftrappende plateauer, der på de fleste etager giver plads for taghaver som supplement til altaner, mens de fire punkthuses tage i en frodig og grøn løsning er optaget af sedum-vækst og solceller. En miljømæssig høj og bæredygtig profil er en af de store overskrifter på adressen.

Irmabyen i Rødovre er ved at tage form, efterhånden som projekterne står færdige. Det er kendetegnende for de fleste, at arkitekturen er grundigt bearbejdet, og bygningerne sender et signal om rettidig omhu og et ønske om at tilkendegive et særligt tema som en signatur for den nye bydel.

Mokkahusene er ingen undtagelse. De fire punkthuse er opført i en totalentreprise styret af Glindorf & Partnere A/S, som efter 12 år på markedet er ved at have vundet rigtig godt fodfæste i den danske byggebranche, især i Hovedstadsområdet. På referencelisten står allerede perler som Scherfigs Have (Østerbro/Hellerup) og Poppelstykket i Sydhavnen. Mokkahusene er et af de nyeste styringsprojekter, som også er et resultat af det stærke netværk, som Jens Glindorf og Tomas Ørnhof bragte med sig fra mange års ansættelse i NCC Construction Danmark. Bygherren er nemlig ELF Development, som er en af stamkunderne hos Glindorf & Partnere med rødder tilbage fra NCC-tiden.

Dialogen har været kendetegnet af en dyb interesse for den fælles sag fra alle sider, inklusive totalentreprenøren, som sad med ved bordet fra de tidligste faser i udviklingsprocessen.

– Det er ofte den måde, vi arbejder på, og som leverer de bedste resultater, kommenterer Jens Glindorf: Vi sidder ikke som modparter på hver sin side af bordet, men som et teamwork med en identisk interesse i at vi skal bygge et godt projekt, som alle bliver glade for.

Elementbyggeri

Cobe Arkitekter har placeret Mokkahusenes fire bygninger sådan, at lysindfaldet fra store gulv-til-loft vinduer bliver optimalt overalt i lejlighederne. De fire huse ligger også forskudt for hinanden, og terrasseringerne gør, at boligerne altid får rigeligt lysindfald såvel ude som inde. En forskellig højde fra fire til seks etager skaber variation, og placeringen betyder også, at privatlivet beskyttes, mens indkig til naboerne minimeres. Inspirationen til form og krop kommer blandt andet fra Kaffetårnet i Irmabyen, heraf projektets navn!

Arkitekturen er præget af kendte løsninger, men nu med store flader, geometriske former og naturmaterialer som træ, tegl og metal, der patinerer smukt.

De bærende konstruktioner består af betonelementer fra Contiga Tinglev A/S, der leverede et fuldt program: Kældervægge med konsol til facademuren i 220 mm beton, 500 kvm bagmur af 200 mm beton, 4.200 kvm bærende facadeelementer, der efterfølgende er skalmuret samt 3900 kvm skillevægge i 200 mm beton som lejlighedsskel.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 2

Bolig

Brøndbyparken

Med beboerne i centrum

Bolig

Havnehus 1

Hybel med udsigt

Plejecenter og genoptræning

Huset Nyvang

Plejehjemmet imiterer parcelhuset

Børneinstitution

Krydset, Bydelshus

Krydset giver en arkitektonisk krammer

Bolig

Købke Hus

Godt hus til alle

Bolig og butik

Latinergården

Moderne funkisboliger

Domicil

Linak Runde To

Sorte, runde vartegn i landskabet

Bolig

Mokkahusene

Lys til kaffen

Bolig

Poppelstykket

Et vartegn i Valby

Transportcenter

Postnord - Skandinavisk Transport Center

Godsterminal med spænd på 40 meter

Hospital

Psykiatrisk Center Ballerup

Psykiatriens Louisiana

Bolig

Rahbek Hus I

Nyklassicisme 2018

Bolig

Skyttehusene I

Nyfortolkning af den klassiske københavner-karré

Bolig

Teglhusene

Kanalhuse og lejligheder i Sydhavnen