Field's

:
oktober 2015
Field's - Facade

Field’s biograferne er indrettet i en bygning, der er fint integreret med det eksisterende butikscenter efter et projekt af Sahl Arkitekter og C.F.Møller Arkitekter.

Field's - Skærm

Dagens repertoire i de ni biografer kan man orientere sig om på en 40 m2 stor LED-skærm fra Audio-Visuelt Centrum A/S.

Field's - Tæppe

Indretningen arbejder med temaer som farvesætning og gulvbelægning. Her ses et af indslagene: Tekstil belægning med ege highline 1100.

Field's - Farver

Farvesætningen er realiseret efter et koncept af Sahl Arkitekter af malervirksomheden Brdr. Jakobsen: Sort, rød, brun, hvid.

Field's - Elevator

Kone har leveret en specialbygget elevator med interiør af rustfrit stål samt to rulletrapper, der har forbindelse til shopping-centret.

previous next

Da biffen kom til Ørestad

Civiliserede bysamfund er kendetegnet ved at tilbyde service til borgerne. At vise film i biografen er sådan en service. Det sker nu i Københavns boomende vækstkvarter

Byggefakta

Field's
Ørestads Boulevard 12
2300 København S
Danmark

Bygherre:
Steen & Strøm Danmark A/S
Bygherrerådgiver:
C.F. Møller Danmark A/S
Arkitekt:
Sahl Arkitekter A/S, C.F. Møller Danmark A/S
Totalentreprenør:
KPC Byg A/S
Ingeniør:
Grontmij A/S
Areal:
8000 kvm.
Byggesum: 
100 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2012 - april 2015

Det er næsen genetik for storcentre. De gør det i hvert fald i Lyngby Storcenter. På Fisketorvet og i Rødovre gør de det også. Og nu kan de det også i Field’s i Ørestaden: Tage en tur i biffen. Det er på sæt og vis bydelens voksendåb, at udviklingen nu er nået forbi dagligvarer, institutioner samt hotel; jernbanen er kommet til byen – her i skikkelse af Metroen.

Civilisationen er dermed nået til et trin, hvor der er befolkningsunderlag med nok lokalt dyrket fritid til, at en underholdningsvirksomhed kan kaste noget af sig.

Dertil er Ørestad nu nået, mener i hvert fald bygherren bag Field’s biograferne, Steen & Strøm. Og med sig har de en lejer, der bestemt ikke er nogen novice ud i biografdrift: Nordisk Film.

Opførelsen af biograferne er udnyttelsen af den sidste byggeret, som Field’s havde på grunden; dermed bliver det også – må man formode – sidste etape af det shoppingprojekt, som Steen & Strøm etablerede i 2004 i et samarbejde med TK Development og C.F. Møllers Arkitekter.

Sidstnævnte har også denne gang ført tilsyn med projektet. Men opførelsen af biograferne blev i udbud vundet af totalentreprenøren KPC København A/S, som stillede med sig eget hold, inklusive arkitektrådgivning fra Sahl Arkitekter. Det samarbejde har tidligere vist sig at fungere og er også lige nu aktuelt i projekt, der ligner, nemlig Køges nye biografcenter. Også her er det Nordisk Film, som skal forestå driften.

Italienske klinker

Field’s Biograferne er opført i en selvstændig anneksbygning syd for det bestående butikscenter. Geometriens højde og dybde er identisk med de dimensioner, der er kendt fra Field’s, mens bredden er tilpasset efter det totale etageareal på 8.000 kvm. Den nye bygning er integreret i det eksisterende kompleks under en sammenhængende stern, så udtrykket er ensartet og homogent. Nyt og gammelt er udført efter samme princippers bærende betonkonstruktioner, beklædt med den keramiske klinke Crema Marfil Select SL fra Fiandre i Italien. Londero Mosaik A/S (som også løste opgaven på Field’s for 11 år siden) er entreprenøren på opgaven: I alt er der på den nye bygning opsat 2000 kvm klinker i formatet 120 x 60 cm på et Mefa-skinnesystem, oplyser Umberto Londero.

Disponeringen åbner seks etageniveauer, hvoraf de to underste er apteret til kontor – og undervisningsformål med Ørestad Gymnasium som lejer. I den del af bygningen findes også en restaurant i to plan samt enkelte butikslejemål.

Indretning

Det betyder, at biografcentret ankomst og lobby befinder sig på etageniveau 3. Adgangen sker enten via en lukket gangbro, som forbinder de to bygninger; eller - om man ønsker at gå i biffen uden at skulle fristes af shopping-paradisets fristelser - direkte ad en udvendig ståltrappe. Vælger man elevatoren er der også direkte forbindelse mellem Field’s p-arealer under terræn og biograferne. Her kører en specialbygget Kone-elevator  - fra Finland - med rustfrit interiør og en lastekapacitet på 13-14 personer, svarende til 1000 kg. Med et par rulletrapper (også fra Kone) er der fra Field’s butikscenter også non-stop forbindelse til underholdning på det hvide lærred!

Hvad der sker derinde i mørket behøver ingen være i tvivl om: Ved trappen har Audio- Visuelt Centrum placeret en 40 m2 (!) stor LED-skærm (B4,8 x H8,4 m), som uophørligt holder omverden orienteret om biografernes repertoire.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 4

Plejecenter og genoptræning

Aarhus Friplejehjem

Bløde former og farver til de ældre

Domicil

Alfa Laval Aalborg

Bæredygtigt domicil med maritimt præg

Kontorhus

Bestseller

Arkitekturens haute couture

Uddannelsescenter

Campus Aarhus C, VIA University College

Uformelt undervisningshus i robuste rammer

Produktionsanlæg

Danmark Protein

Stålsat proteinfabrik i Nr. Vium

Museum

Danmarks Rockmuseum

Et museum for fuld musik

Biograf

Field's

Da biffen kom til Ørestad

Shoppingcenter

Frederiksberg Centret

Shopping på nudansk

Bolig

Harbour Park

Byboer søger sundudsigt

Domicil

Innovest

Cirkulært domicil i naturlig harmoni

Skole

Kirkebjerg Skole

Læring i landsbyen

Hospital

Psykiatrisygehuset GAPS

Fokus på sikkerhed og komfort

Uddannelsescenter

Syddansk Universitet TEK

Mange huse under et enkelt tag

Transportcenter

Trafiktårnet Øst

Nyt vartegn for Banedanmark

Offentlige kontorer

Varde Rådhus

Moderne rådhus til tiden

Forskningscenter

Videnbyen i Cortex Park

Forskerpark med indbyggede overraskelser