BYGGERI’23:Bæredygtighed skal være håndgribeligt

Den 21.-24. marts danner Fredericia rammen om Danmarks største byggerimesse – BYGGERI’23, som byder på flere faglige arrangementer, events og et nyt Vælg Bæredygtigt-område

Den 21.-24. marts danner MESSE C i Fredericia rammen om Danmarks største byggerimesse – BYGGERI’23 – som i år byder på en lang række faglige arrangementer, events og et nyt Vælg Bæredygtigt-område, som vil gøre bæredygtighedsbegrebet mere håndgribeligt for de udførende håndværkere. 

BYGGERI’23 står for døren, og ca. 300 udstillere gør klar til at udgøre Danmarks største udstillingsvindue for byggeriet. 

Traditionen tro arrangerer udstillerne en lang række sjove og spændende arrangementer, events og konkurrencer på messestandene – og i år er der endnu mere på tapetet end tidligere. 

Brancheforeningen Danske Byggecentre, som arrangerer messen, afholder en række faglige seminarer og har som noget nyt et særskilt bæredygtighedsområde – Vælg Bæredygtigt – som vil gøre bæredygtighed mere håndgribeligt for de udførende i byggeriet. 

”Viden og kompetencer inden for bæredygtigt byggeri bliver stadig vigtigere i fremtiden, også for udførende i små og mellemstore virksomheder. Hele bæredygtighedsbegrebet, nye regler og dokumentationskrav kan dog til tider være vanskeligt for mange udførende at forholde og relatere sig til i det daglige arbejde. Det vil BYGGERI’23 gøre op med,” siger Palle Thomsen, adm. direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre. Han fortsætter: 

”Vi afholder en række faglige seminarer, der fokuserer på de nye klimakrav, og har på messen et nyt, særskilt bæredygtighedsområde – Vælg Bæredygtigt. Her vil vi give håndværkerne en bedre forståelse af, hvad bæredygtighed indebærer i det daglige arbejde, så de får mulighed for at træffe velinformerede beslutninger, når de skal bygge eller renovere bæredygtigt.” 

Er branchen klar til de nye klimakrav? 

Torsdag den 23. marts og fredag den 24. marts afholder Brancheforeningen Danske Byggecentre to seminarer målrettet bygherrer samt små og mellemstore entreprenører. 

Begge seminarer omhandler det nye bygningsreglement, der blev indført i januar. 

Under overskriften ”Er branchen klar til de nye klimakrav” vil Graves Simonsen, bæredygtighedschef i Bygherreforeningen, torsdag den 23. marts fortælle om, hvad de nye lovgivningskrav vedrørende bygningers klimaaftryk betyder for bygherren eller bestilleren og dennes leverandører – og om branchen er klar til at leve op til kravene. 

Fredag den 24. marts tager Mads Okking, udviklingskonsulent i Dansk Håndværk, stafetten videre. Med seminartitlen ”De nye klimakrav - hold kæft hvor besværligt! … eller er det?” vil han fortælle mere om, hvad de nye regler betyder for små og mellemstore entreprenører, hvad man skal kunne og om den udførendes rolle. 

Kom ind i maskinrummet hos Realdania By & Byg  

Tirsdag den 21. marts er der mulighed for at komme indenfor i maskinrummet på Realdania By & Bygs igangværende udviklingsbyggerier inden for de to kategorier "MiniCO2 Etagehusene" og "Det effektive byggeri”. 

Her vil Jørgen Søndermark og Peter Fangel, projektchefer i Realdania By & Byg, fortælle om de første erfaringer fra de tre etagebyggerier, der indtil videre er planlagt, og som alle bygges i Kanalbyen i Fredericia.

I skala 1:1 skal udviklingsbyggerierne skabe og afprøve ny viden i byggeriet og udvikle nye løsninger. MiniCO2 Etagehusene er monomaterielle huse – dvs. hhv. træ og tegl benyttes i så mange dele af etagebyggeriet som muligt. På sigt skal de to huse og dermed også materialerne sammenlignes for at blive klogere på, hvordan man bygger med så lavt et CO2-aftryk som muligt. 

Det effektive byggeri skal være med til at give svaret på, hvordan digitale løsninger og værktøjer kan bidrage til at skabe en mere effektiv byggeproces og herigennem undgå spild, svind og mangler. 

Tilmelding 

Besøgende kan gratis tilmelde sig seminarer på byggerimessen.dk, hvor messens udstillere også løbende opdaterer listen med planlagte events helt frem til og under BYGGERI’23.  

På hjemmesiden kan besøgende også gratis registrere sig og få en QR-kode, der giver adgang til messen. 

Om BYGGERI’23 

BYGGERI-messen har gennem årene positioneret sig som Danmarks største byggerimesse for byggevarer og afholdes hvert andet år i MESSE C i Fredericia. I år er det 19. gang, messen finder sted. Det sker fra 21. til 24. marts 2023. Bag BYGGERI-messen står Danske Byggecentre, der er brancheorganisation for landets førende byggecentre, trælaster og byggemarkeder.  

 BYGGERI-messen arrangeres i samarbejde med ca. 300 leverandører, som – fordelt på ca. 28.000 kvm. – udstiller produkter og løsninger. Messen besøges af byggeriets