Byggemesse udskudt på ubestemt tid

På grund myndighedernes anbefaling til forebyggelse af spredning af Corona virusen (COVID-19) er messen Byggeri `20 udskudt på ubestemt tid

Byggerimessen Byggeri `20, 10.-13. marts i Fredericia er udskudt på ubestemt tid, oplyser messen selv.

Det sker efter, at regeringen tager en række yderligere tiltag i brug i et forsøg på at inddæmme og forhindre spredningen af coronavirus. Det fremgik af et pressemøde idag 11.30 i Statsministeriet.

- Myndighederne opfordrer til at udskyde eller aflyse alle arrangementer med mere end 1.000 deltagere, sagde statsministeren. I første omgang gælder opfordringen resten af marts måned.

- Der kan være omkostninger for almindelige mennesker og familier, virksomheder og arrangører. Når vi tager de skridt, så er det fordi, det, vi ønsker at afværge, er potentielt at miste menneskekeliv, siger Mette Frederiksen.

- Der er grund til, at alle tager situationen meget alvorligt. Vi skal passe på de mest udsatte i vores samfund. Vi skal passe på hinanden.

Ved arrangementer med mindre end 1.000 deltagere skal arrangøren vurdere den eventuelle smitterisiko, oplyser regeringen videre.

Myndighederne har mulighed for at aflyse offentlige arrangementer gennem den særlige epidemilov. Hvis der er en "alment farlig sygdom" eller mistanke om det, kan epidemikommissionen forbyde, at der afholdes offentlige arrangementer, fremgår det i loven. Allerede i mandags godkendte Sundheds- og ældreministeriet, at myndighederne kan tage paragraf 5 til 9 i epidemiloven i brug for at inddæmme smitte.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, sagde på pressemødet, at sundhedsmyndighederne anbefaler man ikke opholder sig tæt på en større gruppe af andre mennesker i eksempelvis et metrotog. Man skal desuden lade være med at røre ved potentielle smittekilder som håndtag i offentlig transport, siger han.

Rejsende i karantæne

De paragraffer giver foruden muligheden for at aflyse offentlige arrangementer myndighederne mulighed for at afspærre områder. Samtidig kan politiet sættes til at sørge for, at borgere i karantæne overholder karantænen. Dagens tiltag er de seneste i rækken fra myndighederne. I begyndelsen af denne uge anbefalede Sundhedsstyrelsen alle, der har været i særlige risikoområder, at blive hjemme i 14 dage.