Nordbygg en naturlig port til det skandinaviske marked

​​​​​​​Sverige og Skandinavien er et interessant eksportmarked for mange europæiske lande – og det betyder øget interesse for messen Nordbygg , der finder sted 21.-24. april

I de seneste år er både antallet af internationale besøgende og udstillere på Nordbygg i Stockholm blevet stadig større, og Nordbyggs position som forum for forretningsrelaterede aktiviteter er styrket. I år udstiller omkring 200 udenlandske virksomheder. Det svarer til cirka 20 procent af det samlede antal udstillere.

Flere landestande

Ud over de virksomheder, der udstiller på egne stande, er der et stigende antal såkaldte landestande. Bag disse står en handelsorganisation fra det respektive land, som tilbyder plads på standen til virksomheder, der er interesseret i at opbygge forretningsrelationer med Sverige. I år er der seks af denne type stande: Østrig, Bayern, Estland, Tjekkiet, Letland og Holland.

Større kontaktnetværk, et agentur og på sigt måske et skandinavisk datterselskab. Deltagelse på Nordbygg er en naturlig indgangsport for virksomheder, der vil etablere sig på det nordeuropæiske byggemarked. Det siger Annelie Bäck-Heuser, der er Nordbyggs repræsentant i Tyskland. I løbet af sine 20 år som agent har hun hjulpet et stort antal tyske og østrigske virksomheder med at få en fod indenfor og udvikle deres forretning her i Norden.

-Det er skønt at følge virksomheder, som er startet i det små med deres markedsintroduktion, og som siden er vokset og har stiftet deres eget datterselskab. Det har jeg set mange eksempler på gennem årene, fortæller Annelie Bäck-Heuser.

Velrenommeret messe

Annelie mener, at Nordbygg i alle årene har haft et godt ry blandt tyske virksomheder. Efter de store indenlandske messer anses Nordbygg generelt som den vigtigste branchemesse for Skandinavien.
 

-Mange ser Nordbygg som et koncentrat af ISH og BAU - lige så høj kvalitet, men mindre og mere overskuelig. Her samles både installatører, byggeri- og værktøjsleverandører på et sted, siger hun.

Holland satser på Nordbygg

Hollænderne har premiere på Nordbygg og deltager i år for første gang med en landestand.

At bidrage til at skabe forudsætninger for en øget ekspert af byggerelaterede produkter og tjenester til Sverige og Norden ser Sigrid Westman og kollegaen Eva Blom fra Hollands ambassade i Stockholm som en vigtig opgave. 

-Vi tænker ret ens i de to lande og har høje ambitioner, når det handler om klima, cirkularitet og sundhedsspørgsmål. Hollands bygge- og arkitektbranche er en af verdens mest innovative. Det skaber gode forudsætninger for os, vores varer og tjenester i den svenske byggesektor, mener Sigrid Westman, som ser frem til Nordbygg 2020. - kis

Foto:I år udstiller omkring 200 udenlandske virksomheder på Nordbygg i Stockholm. Det svarer til cirka 20 procent af det samlede antal udstillere.