De nominerede til Byggeriets Klimapriser

Fokus på klima og miljø afspejles i mængden af innovation og antallet af nominerede til Byggeriets Klima-, Energi-, Miljø- og Arbejdsmiljøpris

Klima og miljø har aldrig stået højere på dagsordenen, og det afspejles i mængden af innovation og antallet af nominerede til Byggeriets Klima-, Energi-, Miljø- og Arbejdsmiljøpris, der uddeles den 11. marts i forbindelse med BYGGERI’20 i MESSE C, Fredericia.

Køreplader produceret af 98 pct. havplast, kliktag med integrerede solceller, støjdæmpende klinger til skæring af beton samt 18 andre byggematerialer, løsninger og strategier er i år nomineret af Nomineringskomitéen til Byggeriets Klima-, Energi- og Miljø- og den nyindstiftede Arbejdsmiljøpris.

Priserne uddeles onsdag den 11. marts kl. 11.30 på BYGGERI’20, der afholdes den 10.-13. marts i MESSE C, Fredericia.

-Feltet af nominerede er stærkere end nogensinde. Det vidner om, at bæredygtigt byggeri og innovative byggematerialer bliver et stadig vigtigere forretningsområde for byggebranchen. Danske virksomheder satser virkelig på miljø- og klimainnovation og har aldrig været bedre til at tænke klima, energi, miljø og arbejdsmiljø ind i deres nye produkter og løsninger. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at høre meget mere til de nominerede de kommende år, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre, som arrangerer BYGGERI’20.

-Byggeriets Klimapriser fejrer i år 10 års jubilæum, og vores ambition har siden 2010 været at løfte den grønne omstilling i dansk byggeri. BYGGERI-messen skal være stedet, hvor hele branchen bliver præsenteret for de nyeste bæredygtige produkter og løsninger til kommende byggeopgaver, og Klimapriserne er en hyldest til de virksomheder, der går forrest inden for grøn innovation – til inspiration og gavn for hele byggebranchen,” siger Palle Thomsen.

I alt 19 virksomheder med 21 forskellige strategier, løsninger og produkter er blevet indstillet af Nomineringskomitéen, som består af 16 repræsentanter fra samtlige af byggeriets parter.

Ny pris skal fremme arbejdsmiljø

Som et nyt initiativ har BYGGERI-messen i år indstiftet en helt ny pris - Byggeriets Arbejdsmiljøpris. Prisen gives til en virksomhed, som gennem innovativ produktudvikling bidrager til et dokumenteret bedre arbejdsmiljø på byggepladsen.

-Der er behov for, at vi i byggebranchen sætter endnu mere fokus på det fysiske arbejdsmiljø og begynder at fremme udviklingen af effektive produkter, der kan gøre det bedre og mere sikkert at gå på arbejde ude på byggepladserne. For et godt arbejdsmiljø gavner ikke kun medarbejdernes sikkerhed og sundhed – det betaler sig også på bundlinjen. Derfor har vi i år indstiftet Byggeriets Arbejdsmiljøpris, som både skal hylde den innovative produktudvikling i markedet og inspirere hele byggebranchen til at gøre en ekstra indsats i forhold til at udvikle nye produkter til forbedring af arbejdsmiljøet, siger Palle Thomsen.

Indstiftelsen af den nye Arbejdsmiljøpris har afstedkommet tre nye repræsentanter i Nomineringskomitéen: Building Green Council, FSC og BAT Kartellet.

Byggeriets Klimapriser er stiftet af Brancheforeningen Danske Byggecentre for at fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber til gavn for klima og arbejdsmiljø - og for at sætte fokus på virksomheder, der har iværksat en klima-, energi- eller miljøstrategi.

Byggeriets Klimapris

Fem virksomheder er nomineret for deres indsats på klimaområdet. Her finder man bl.a. markedets første batteridrevne 350mm kapsav, køreplader fremstillet af 98 pct. havplast samt en klimastrategi, der skal gøre 140 fabrikker verden over CO2-neutrale i 2020.

De nominerede er:

Milwaukee Elværktøj

RIAS A/S

BAYO.S Skruefundament ApS

BEWi Styrolit

Kingspan Insulation ApS

 

Byggeriets Energipris

Tre virksomheder er nomineret for deres indsats på energiområdet. Her finder man et kliktag med integrerede solceller, et modulært vægsystem, der opfylder de højeste standarder inden for varmeisolering og energieffektivitet, samt en yderdør, som lever op til Lavenergihus-krav med ekstra høj isolering.

De nominerede er:

Lindab A/S

Rockwool A/S

SWEDOOR

Byggeriets Miljøpris

Otte virksomheder er nomineret for deres indsats på miljøområdet. Her finder man bl.a. trinlydsdæmpning fremstillet af 100 pct. genvunden gummi fra europæiske bildæk og naturligt kork granulat, et undertag produceret af 95 pct. sukkerrør, samt en fugemasse og lim til badeværelset, der ikke gør brug af svampedræbende midler og bidrager til et bedre indeklima.

De nominerede er:

Alfix A/S

Hornbaek A/S

SVALK Handel ApS

Wallmann A/S

Xella Danmark A/S

BMI Group

SKIL

Palsgaard Spær                                          

Byggeriets Arbejdsmiljøpris

Fem virksomheder er nomineret for deres indsats på arbejdsmiljøområdet. Her finder man bl.a. støjdæmpende klinger til skæring af beton, sikring mod gennemstyrtning ved tagpladeskift og

verdens første akku-murrillefræser drevet af batterier og en kulløs motor.

De nominerede er:

BAYO.S Skruefundament ApS

DEWALT

Milwaukee Elværktøj

Saint-Gobain Abrasives A/S

SWED-MARK A/S

 

Byggeriets Klimapriser - Nomineringskomité

Nomineringskomitéen for Byggeriets Klimapriser består af repræsentanter fra samtlige af byggeriets parter. Komitéen udpeger vinderne af de fire priser.

 

Dansk Byggeri, direktør Lars Storr-Hansen

SMVdanmark – det nye Håndværksråd, adm. direktør Ane Buch

Bygherreforeningen, direktør Henrik L. Bang

Akademisk Arkitektforening, direktør Lars Autrup

Danske Arkitektvirksomheder, direktør Lene Espersen

Konstruktørforeningen, sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen

FRI, direktør Henrik Garver

Grundejernes Investeringsfond, udviklingschef Søren Meyer

Green Building Council, direktør Mette Qvist

Dansk Indeklima Mærkning, Thomas Witterseh

PEFC, generalsekretær Morten Thorøe

FSC, direktør Søren Dürr Grue

SBI - Statens Byggeforskningsinstitut, direktør Thorkild Ærø

BAT Kartellet, sekretariatsleder Gunde Odgaard

DI Byg, branchedirektør Elly Kjems Hove

Danske Byggecentre, adm. direktør Palle Thomsen

Om BYGGERI’20: 

BYGGERI’20 afholdes den 10.-13. marts i MESSE C i Fredericia. Messen har åbent dagligt fra kl. 09.30-17.00 med fri adgang for fagfolk mod registrering.