Troldtekt Award 2014 er nu skudt i gang

Der er hæder, ære og kontanter på spil, når Troldtekt A/S inviterer arkitekt- og designstuderende fra hele verden til at deltage i Troldtekt Award 2014

Der er hæder, ære og kontanter på spil, når Troldtekt A/S inviterer arkitekt- og designstuderende fra hele verden til at deltage i Troldtekt Award 2014. Den mest kreative brug af virksomhedens akustikplader præmieres med 5.000 euro. Deadline for tilmelding er 1. april 2014.

For tredje gang opfordrer Troldtekt A/S unge talenter til at byde ind med nye idéer til brug af den klassiske, danskproducerede akustikplade. Det sker i idékonkurrencen Troldtekt Award 2014. Konkurrencen fandt senest sted i 2012, hvor Troldtekt modtog idéer fra 23 lande. Vinderen blev Matthias Kisch fra Arkitektskolen i København, der sammen med prisen modtog 5.000 euro for projektet Acoustic Synecdoche – en akustisk sky-skulptur med mulighed for integration af lys. Juryens specialpris gik til Amy Linford fra Newcastle University.

Ikke bundet af produktets fordele

- Troldtekt pladen er en traditionsrig loftplade, som består af dansk træ og cement. Men det er også en fleksibel plade, som kan skæres til og indgå i helt nye sammenhænge. I 2010 og 2012 så vi særdeles kreative idéer blandt de studerende, der deltog i Troldtekt Award. Derfor er det med stor spænding, at vi skyder dette års konkurrence i gang, siger Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt A/S.

- Kernefordelene ved vores produkt er god akustik og bæredygtigt indeklima. Men i konkurrencen er rammerne frie og behøver ikke fokusere på nogen af de aspekter, tilføjer han.

Tre internationale arkitekter i juryen

Til at bedømme de indkomne forslag har Troldtekt nedsat en international jury, der tæller blandt andre den danske arkitekt Mikkel Frost fra CEBRA a/s (Aarhus), den hollandske arkitekt Bjarne Mastenbroek fra SeARCH architects (Amsterdam) og den spanske arkitekt Jorge Vidal fra Rahola Vidal Architects (Barcelona).

- I Danmark kender alle Troldtekt, og materialet er en ”trofast ven” ligesom mursten. Det betyder dog, at man kan blive lidt fastlåst i sin brug af pladerne. Hele baggrunden for Troldtekt Award er at søge nye vinkler, der rækker ud over den traditionelle brug, fortæller Mikkel Frost, der også indgik i juryen i 2012. Han fortsætter:

- Vi vil lægge vægt på, at idéerne er kreative, men samtidig kan produceres i virkeligheden. Balancen mellem originalitet og realisme er jo præcis det, som arkitektur handler om.

Tilmelding til Troldtekt Award skal ske senest 1. april