Aarhusiansk væksthus hædret

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma har vundet pris for væksthusprojektet i Aarhus' Botaniske Have

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma var i år for 4. gang i træk nomineret til den internationale pris, Structural Awards, der også kaldes "konstruktionsingeniørernes Oscar”.

I år var det et væksthusprojekt i Aarhus' Botanisk Have, der i selskab men en lang række meget imponerende projekter skulle konkurrere om prisen.

Spændingen er nu blevet udløst ved en overrækkelsesceremoni i London, og Søren Jensen kunne drage tilbage til Danmark med en fornem 2. plads, som dommerne begrundede med disse ord:

- Dommerne er imponerede over den holistisk miljøbevidste løsning. De projekterende har med en kreativ designtilgang, understøttet af innovative modelberegninger baseret på praktisk ingeniørkundskab, skabt en energioptimeret konstruktion med elegance og enkelhed, der sætter en ny standard for sådanne bygningsværker.

Væksthusets form begyndte som en kugleskal. Denne form blev optimeret via parametrisk design, energi analyser, statiske beregninger og arkitektens æstetiske vurderinger, og resultatet blev en struktur, der giver den mindste overflade parret med det største volumen, mest muligt solindfald om vinteren og mindst muligt solindfald om sommeren.

Væksthuset:


Projekt:                           Nyt tropevæksthuse samt renovering af eksisterende væksthus fra 1969.

Beliggenhed:                   Botanisk Have, 8000 Aarhus C.

Samlet areal:                   Renovering: Ca. 2.100 kvadratmeter (uddannelses- og besøgscenter).

                                        Nybygning: Ca. 1.250 kvadratmeter

Bygherre:                        Aarhus Universitet.

Arkitekt:                          CF Møller A/S.

Ingeniør:                          Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Ibrugtagning:                   Indvielse i foråret 2014.