Cubo vinder Campus Bornholm

Cubo Arkitekter har vundet konkurrencen om en ny Campus Bornholm på ialt 14.000 kvm

Cubo Arkitekter har vundet konkurrencen om en ny Campus Bornholm, som samler de fleste af alle øens gymnasiale samt voksen og erhvervsuddannelser i Rønne.

Projektet på i alt ca. 14.000 kvm består hovedsagligt af nybyggeri, som bygges på og omkring eksisterende værksteds- og teoribygninger, hvorved der dannes et kompakt uddannelsescenter med stor mulighed for kontakt og udveksling mellem de forskellige studieretninger.
Teamets øvrige rådgivere er Nova5 arkitekter, Henrik Jørgensen Landskab og ingeniørfirmaerne Dominia og Lars Ørtoft. I 2-trins projektkonkurrencen var SHL sidste etapes konkurrent - de øvrige var KHR arkitekter, Christensen & Co arkitekter med Cobe og Arkitema.

- Campus Bornholm føjer sig til en lang række uddannelsesbyggerier tegnet af Cubo, som bl.a. tæller de præmierede Egå Gymnasium og Bygning S, Handelshøjskolen Aarhus Universitet samt milliardprojektet Høgskolen i Bergen, som står færdigt i 2014 og i alt ca. 50.000 m2 nybyggeri for Syddansk Universitet i Odense på Campus og i Winsløwparken, siger Lars Juel Thiis, partner i Cubo Arkitekter.

I 2012 vandt Cubo fire konkurrencer om uddannelsesbyggerier: VUC Vejle, Aarhus Universitet Institut for Biomedicin, Udbygning af Herning Gymnasium og Udvidelse af Aarhus Tech, Campus Midtbyen.