Kullegaard totalrådgiver på OPP-projektet Holbæk SportsBy

Holbæk Kommune skal have nye faciliteter til byens sportsforeninger samt et nyt sundhedshus - udover Kullegaard som totalrådgiver består det vidende team af en række lokale aktører

 

 

Med udgangspunkt i foreningslivets ønsker og behov, har Kullegaard tegnet et bud på, hvordan fremtidens idrætsbillede skal se ud i Holbæk. Forslaget tager udgangspunkt i by og byliv, og skal være med til samle borgerne og skabe en platform for fællesskab og synergi mellem de forskellige sportsgrene. Projektet er derfor døbt Holbæk SportsBy, og torsdag d. 15. september blev det første spadestik til projektet taget af en lang række af projektets aktører og interessenter.

Fond i spidsen for projektet

I spidsen for projektet står Fonden Holbæk SportsBy, der skal være med til at opføre og efterfølgende drive SportsByen de næste 25 år i samarbejde med Holbæk Kommune. Tanken bag fonden er, at det overskud der skabes i driftsfasen investeres i SportsByen, så der hele tiden sikres en udvikling, fremtidssikring og ikke mindst fokus på totaløkonomi.

Udover Kullegaard som totalrådgiver består det vidende team af en række lokale aktører fra Holbæk samt specialister inden for udvalgte områder, så projektet sikres de mest optimale løsninger for både sportsudøvere samt byg- og driftsherrerne.

-Vi er glade og stolte over at være en del af det vindende team omkring fremtidens idrætsbillede i Holbæk. Det er et projekt, som står os meget nær, da det ligger i vores lokalområde. Samtidig er det vores overbevisning, at projektet er med til at danne grundlag for, hvordan man imødekommer det stigende behov for nye og bedre idrætsfaciliteter rundt om i Danmark, siger direktør i Kullegaard, Thomas Kullegaard.

Lever op til internationale krav

Projektets vision er at skabe et rum for fællesskab mellem de forskellige brugere og funktioner; sundhed og idræt, aktive og inaktive brugere, i alle aldersgrupper. Derudover skal projektets også udfordre den traditionelle måde idrætsfaciliteter er planlagt på i dag og tilbyde nye muligheder for sundhed og fysisk udfoldelse. SportsByen skal både rumme motionisten og eliteudøveren, og det betyder, at mange af faciliteterne lever op til internationale krav i forhold til afholdelse af turneringer – det gælder eksempelvis svømning, tennis og badminton.

Ud over sportsfaciliteter kommer Holbæk SportsBy også til at indeholde et sundhedshus med faciliteter til genoptræning. Tanken om at kombinere sport og sundhed giver mulighed for, at svagere borgere kan blive inspireret af de mange sportsgrene og sportsudøvere. Det sker bl.a. via en sansehave, der ligger med udsigt til løberuter og boldbaner.

Fakta om projektet:

Projekt: Holbæk SportsBy

Bygherre: Fonden Holbæk SportsBy og Holbæk kommune

Etageareal: 22.500 kvm

Grundareal: 42 Ha

Anslået værdi: 325 mio. kr.

Udførelsesperiode: 2016-2018