Aalborg-arkitekter opruster i Århus

Aalborgensiske arkitekt- og ingeniørfirma Kærsgaard & Andersen a/s åbner nu en filial i Aarhus

Det aalborgensiske arkitekt- og ingeniørfirma Kærsgaard & Andersen a/s åbner nu en filial i Aarhus. Det sker  med udgangspunkt i firmaets spidskompetencer: Nybygninger, ombygninger og renovering af de almennyttige  boligforeningers utidsvarende boligmasse.

I øjeblikket har firmaet gang i den slags opgaver med 1300 boliger fem steder i Aalborg. Som leder har man hentet, John Mortensen, den mangeårige tegnestuechef hos Kjaer & Richter i netop Aarhus, der i 2009 bl.a. med til at vinde den kæmpestore Gjellerup-helhedsplan med bygge- og renoveringsopgaver til et samlet budget på 1,4 milliard kr.

John Mortensen peger på, at der også i Aarhus-området er en række interessante og visionære boligforeninger, som står foran at skulle udarbejde og realisere helhedsplaner, der skal bringe deres ofte ældre og utidssvarende boligmasse up to date efter nutidens standard. Den slags opgaver kalder på tæt samarbejde mellem arkitekter og ingeniører - kompetencer som ellers sjældent er ligeværdige i samme firma.