Ikea bygger hotel i Malmø

Dorte Mandrup Arkitekter skal slå stregerne til møbelkæden Ikeas nye satsning, et hotel med konference- og kontorfaciliteter i Malmø

Dorte Mandrup Arkitekter skal tegne Ikeas nye satsning, det 25.000 kvm store Globale mødecenter, som også skal rumme hotel og hovedsædet for Ikea Services i Malmö.

Ifølge Ikea afspejler Dorte Mandrup Arkitekters forslag bedst opgaven om at udforme et globalt arbejdssted og mødested, der passer til Ikeas medarbejdere, besøgende og samarbejdspartnere.

Projektet skal markere den nye port til Malmø ved Svågertorp og udformes som et klimavenligt bygningskompleks med en integreret bæredygtig strategi, der i samarbejde med Ikea skal udvikles og optimeres gennem projekteringsforløbet med målsætning om at blive Ikeas grønneste bygning til dato.

Dorte Mandrup Arkitekter oplyser, at det Globale mødecenter og kontorbygningen udformes som en stor uformel værkstedsbygning med ovenlys til placering af solcellepark og minimering af den kunstige belysning. Kontoretagerne udformes som frie åbne etager, der har optimal indbyrdes kontakt gennem flere forskudte åbninger.