Hornbæk Hospital bliver til badehotel

Den historiske ejendom Hornbæk Hospital blev sat til salg september sidste år. Nu er den eftertragtede ejendom solgt til ejendomsudvikleren COPI Group

Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, satte den historiske ejendom Hornbæk Hospital til salg i offentligt udbud i september 2022. Nu er den eftertragtede ejendom solgt til ejendomsudvikleren COPI Group efter en længere budproces med en række interesserede investorer. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget på vegne af Freja Ejendomme og hospitalet forbliver i drift indtil fraflytning senere i 2023.

Den sjældne udbudte liebhaversag er placeret lige ud til havnen, lige ud til en af Nordsjællands bedste badestrande og med panoramaudsigt over Øresund. Freja Ejendomme satte den kendte ejendom til salg i offentligt udbud sidste år, og siden har der været en overvældende interesse fra en lang række interesserede investorer. Køber er ejendomsudvikleren, COPI Group, som har mange års erfaring med at renovere historiske ejendomme. Peter Julius Jensen, partner og investeringsdirektør i COPI, siger:  

”Vores vision er at bringe den ikoniske bygning tilbage til dens oprindelige udtryk og funktion som badehotel. Vi ønsker at skabe et badehotel, der kan fungere som frirum og pusterum for de lokale i området, samt turister fra ind- og udland. Projektet skal rumme et 5-stjernet badehotel med en aktiv og udadvendt stueplan med restaurant og spa-område. Projektet realiserer vi i samarbejde med en kendt og veletableret hoteloperatør. Vi ønsker, at hotellet skal bidrage til at binde Hornbæk by sammen med havnen og vandet samt skabe liv og aktivitet i området hele året rundt. Vi glæder os til at tage hul på arbejdet og ser frem til et positivt samarbejde med Helsingør Kommune.”

Overvældende interesse

EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget på vegne af Freja Ejendomme. Stephen Berthelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, siger: ”Det har været en af de mest spændende sager, jeg har været med til i mine mange år som erhvervsmægler. Der har været rigtig mange fremvisninger og generelt stor opmærksomhed fra medier og interesserede. Der er da også tale om en af de allerbedste beliggenheder i landet til et hotel. Det har været overvældende at være en del af, og antallet af fremvisninger overgår alt andet, jeg har prøvet i min karriere.”

Flemming Buhl, Head of Capital Markets og partner, EDC Erhverv Poul Erik Bech, supplerer: ”Vi har tydeligt kunnet mærke, at det er en ikonisk ejendom med et stort udviklingspotentiale for den kommende investor. I en stor, spændende sag som denne har vi således oplevet en kæmpe interesse fra vores store netværk af danske og også rigtig mange internationale investorer. Det blev COPI Group, der løb med handlen, og de er da også kommet med et virkelig spændende projekt, og ejendommen står nu over for en større transformation. Vi ønsker COPI Group, Freja Ejendomme tillykke med handlen og Hornbæk tillykke med det kommende badehotel, som bliver virkelig spændende at følge.”

Christina Jørgensen, adm. direktør i Freja Ejendomme siger: ”På trods af flere gode projekter fra de bydende teams, er vi overbeviste om, at vi har valgt den helt rigtige køber til denne helt unikke ejendom. Vi håber, at COPI’s projekt i Hornbæk vil blive et attraktivt landmærke, som kan skabe stolthed og glæde, samt bidrage med nyt liv og aktivitet året rundt. Jeg glæder mig til at følge projektets realisering.”

Vartegn for Hornbæk

Ejendommen blev i 1935 opført som badehotel og lagde hus til Hornbækrevyen med Stig Lommer. Siden midten af 1950`erne har der været hospital og i dag huser den Rigshospitales Klinik for Rygmarvsskader, som forventer at flytte til nye fysiske rammer ved Glostrup Hospital til sommer.

Hornbæk Hospital har 5.442 m² fordelt på 3-4 etager, tårn-, tagbygninger og delvis udnyttet kælder. Der er konsultations-, behandlingsrum til patienter og personalerum, lægekonsultationer, produktionskøkken, venterum m.m. Der er også varmtvandsbassin til genoptræning, behandling af patienter og omklædningsrum. Der er også en stor udvendig tagterrasse ovenpå stueetagens store gymnastiksal.