Luksus-hostel med DGNB-certificering

Falcks tidligere hovedkvarter på Bernstorffsgade tæt på Københavns Hovedbanegård og Tivoli er blevet transformeret til et luksuriøst hostel, der er åbnet under navnet Next House Copenhagen

Next House Copenhagen er grønt og gyldent i mere end en forstand. Det nye moderne hostel i hjertet af København er nemlig ikke bare hipt og luksuriøst ned til mindste detalje. Bygningens design har også til formål at fremme fællesskab og socialt samvær mellem de besøgende, der samtidig kan nyde godt af de grønne væresteder og frodige plantevægge, der præger bygningen både inderst og yderst.      

Falcks tidligere hovedkvarter på Bernstorffsgade tæt på Københavns Hovedbanegård og Tivoli er blevet transformeret til et luksuriøst hostel, der er åbnet under navnet Next House Copenhagen.

Her kan turister og rejsende overnatte billigt og samtidigt have glæde af de cool og urbane fællesfaciliteter. Med sine 433 værelser og 1.650 sengepladser er der lagt op til, at rigtig mange rejselystne fremover kan nyde en overnatning i det, der betegnes som verdens største luksushostel.  

Det ambitiøse projekt er en del af Københavns største hotelkæde Arp-Hansen Hotel Group. De har i samarbejde med Kim Utzon Arkitekter og EKJ Rådgivende Ingeniører stået bag den store ombygning. Sammen har de tre parter bygget hoteller i godt 20 år.

Forener luksus og fællesskab

Det nye hostel er en kombination af ombygning af det eksisterende byggeri samt en tredjedel nybyggeri. I forbindelse med behovet for isolering udenpå bygningen opstod der et ønske om, at bygningen skulle patinere på en anden måde, og derfor faldt valget på naturmaterialet messing.

- Messing skifter fra gylden til mere bronzefarvet med tiden, og med disse farvetoner spiller Next House Copenhagen op til sin kobberfarvede genbo SEB Bank, forklarer arkitekt Kim Utzon.

På toppen af bygningen er der skabt en indbydende taghave, der fungerer som en grøn oase med 360 graders udsigt over København. Her kan de besøgende slå sig ned i loungemøblerne og nyde musikken eller sætte sig i en beplantet krog med en forfriskende drink. Ligeledes kan gæsterne mødes over madlavningen i det funktionelle luksuskøkken, hvorfra man nemt kan blive draget mod vinduerne, da køkkenet på 6. sal ligesom tagterrassen har en unik udsigt over byen.

I loungeområdet ved siden af baren afholdes der ofte events, hvor gæsterne kan mødes på kryds og tværs. Dertil har Next House Copenhagen ikke mindre end fire forskellige barer samt et indendørs stadion spredt ud på fællesarealerne.

Plantevægge gavner øjet og atmosfæren

Bæredygtighed og cirkulær økonomi er tænkt ind i hverdagen hos Next House Copenhagen, hvor man f.eks. har særligt fokus på affaldssortering og madspild. Disse principper afspejler sig også i de fysiske rammer for hostellet, der er præget af moderne, miljøvenlige løsninger fra yderst til inderst. Udenpå bygningen er der monteret solceller, som kan levere bæredygtig strøm til gæsterne. Dertil prydes bygningen af grønne plantevægge både ud- og indvendigt til gavn for øjet såvel som atmosfæren. Plantevæggene er leveret af Nature Impact, og ifølge Kim Utzon bidrager de med et levende og grønt udtryk.

- Nature Impact levede bedst op til kriterierne om at kunne bevise, at plantevæggene holder over tid. Dette er både mere bæredygtigt og langtidsholdbart, idet væggene kan holde flere sæsoner uden at skulle skiftes, siger han.

Indendørs er der opsat 25 kvm beplantning fordelt på to vægge, hvorigennem luften renses for både CO2 og støvpartikler, samtidig med at støjniveauet reduceres. På den måde bidrager plantevæggene til opretholdelsen af en let og frisk atmosfære på fællesarealerne, samtidig med at rummene udsmykkes med naturlige farver, der stimulerer sanserne.

Grønt og gyldent i smuk symbiose

Den udendørs plantevæg indeholder andre typer af planter, og den er med sine 150 grønne kvm også med til at sende ilt retur til nærmiljøet gennem fotosyntese. Ud over at forbedre den lokale luftkvalitet harmonerer planternes grønne nuancer smukt med Next House Copenhagens karakteristiske, gyldne facade, hvor samspillet mellem det grønne og forgyldte giver byggeriet et varmt og luksuriøst udtryk.

- Plantevæggene har været indarbejdet i projektet fra starten, da de udgør et spændende supplement til bygningen. De skifter udtryk og farve i løbet af året og udvikler sig løbende i takt med vækstsæsonerne, påpeger Kim Utzon.

Oveni dette har Nature Impact leveret et grønt tag på næsten 1000 kvm til byggeriet, der dermed opnår en endnu grønnere profil. Således er det bl.a. takket være plantevæggene og -taget, at Next House Copenhagen har opnået en DGNB-certificering. Ud over at ilte luften bidrager beplantning på facader og tage også til at holde de urbane temperaturer nede. På den måde gavner de grønne bygningsdele det fysiske miljø i byerne.