Kaktustårn i Esbjerg bliver til hotel

Den ikoniske bygning A Place To i Esbjerg får nu hotel i hele tårn A mod førhen at være blandet boliger og hotel

Den ikoniske bygning A Place To i Esbjerg får nu hotel i hele tårn A. Før har tårnet været blandet boliger og hotel, men nu bliver hotellet udvidet markant. Det vil tilføje stærkt efterspurgt hotelkapacitet til Danmarks femtestørste by der i disse år oplever en rivende udvikling

A Place To i Esbjerg stod færdigt i begyndelsen 2021. Fra byggeriets start et nyskabende projekt der kombinerede hotel og færdigt-møblerede lejligheder i mindre størrelser. Tiden har vist at efterspørgslen efter hotelværelserne har været væsentligt større end antaget, og derfor konverterer Heimstaden Danmark nu 100 boliger til hotelværelser. Dermed vil hele tårn A af de tre ikoniske tårne fremover være hotel. Administrerende direktør i Heimstaden Danmark, Michael Byrgesen Hansen glæder sig:

- ”A Place To i Esbjerg var noget nyt og uprøvet for Heimstaden Danmark. I modsætning til vores andre boliger i Esbjerg har de færdigt-møblerede lejligheder været efterspurgte anderledes end forventet. Lysten til at leje boligerne som korttidsleje og sæsonleje har været stor. Ligesom hoteldelen været eftertragtede. De moderne værelser med den fantastiske udsigt over Esbjerg og Vesterhavet er voldsomt populære. Derfor tager vi nu konsekvensen og udvider hotellet markant til gavn og glæde for Esbjerg”.

Heimstaden Danmark har fået de nødvendige tilladelser hos Esbjerg kommune og vil begynde dialogen med de nuværende beboere i Tårn A om en bolig i et af de andre to tårne. Heimstaden Danmark åbner derudover i begyndelsen af 2024 Hirsehaven som med 132 moderne boliger vil tilbyde endnu flere attraktive muligheder for boligsøgende i Esbjerg.

Ombygningen af boligerne til hotelværelser vil ske løbende over de næste kvartaler. Heimstaden Danmark benytter lejligheden til at fremhæve det gode samarbejde med Esbjerg kommune, som konstruktivt har bidraget med klar og effektiv sagsbehandling.

Efterspørgsel efter hotelværelser i Esbjerg er i disse år stærkt stigende i takt med byen er blevet et grønt kraftcenter i Nordeuropa og virksomheder strømmer til. Derfor vil Heimstaden Danmark løbende evaluere om behovet for yderlig hotelkapacitet er til stede og vurdere om hele A Place To i Esbjerg skal omdannes til hotel med tiden.