Boligmangel sætter skub i britisk boligsektor

Den danske ambassade i London planlægger fælles fremstød for at skabe kontakter til den britiske byggesektor

Byggeriet i den private sektor forventes at stige kraftigt de kommende år. Den danske ambassade i London planlægger fællesfremstød for at skabe konkrete kontakter til den britiske byggesektor.

Med mindre boligbyggeriet stiger markant, mangler Storbritannien mere end 1 million boliger i 2022. Estimater af befolkningstilvæksten viser, at der hvert år skal bygges 210.000 boliger for at følge med efterspørgslen – en stigning på 36 procent i forhold til det årlige boligbyggeri i de sidste 5 år.

I de kommende to år forventes byggeriet i den private sektor således at stige med 12,7 procent. Tiltroen til vækst i byggesektoren styrkes af politiske tiltag, som imødekommer problemet med underskuddet af boliger. For at sætte gang i boligbyggeriet har den britiske regering fornyligt vedtaget en låneordning, der skal hjælpe førstegangskøbere ind på markedet ved hjælp af særligt gunstige lånevilkår. Regeringen har ligeledes øremærket 4.5 £ milliarder til byggeri af boliger i perioden 2011-2015.

Med lyse vækstudsigter for byggeriet i den private sektor forbereder ambassaden i London derfor et fællesfremstød på Ecobuild 2014 for at skabe konkrete kontakter til den britiske byggesektor. Ecobuild er en af de førende messer i Europa inden for bæredygtigt byggeri, energieffektivitet og energi.

Kilde: Udenrigsministeriet