Stevnsbadet

:
september 2012

Byrådet i Stevns Kommune stillede to klare betingelser, da byggeriet af den nye svømmehal blev sendt i licitation. Et for en svømmehal stramt budget på 43 millioner kroner. Samt at resultatet skulle blive et handicapvenligt og tilgængeligt byggeri.

På tremeter-vippen er der frit udsyn over det store, indbydende bassin, hvor en bane på 25 meter venter. Bemærk også de massive loftdragere, der hver måler 32 meter i længden og to meter i Højden. Loftbeklædningen, leveret af Saint-Gobain Ecophon, sikrer en behagelig akustik i det store rum.

De velindrettede saunaer byder brugerne på varm komfort. 95 grader i herrernes sauna og 90 grader i kvindernes. Interiøret er fremstillet af knastfrit elletræ, leveret af Bad & Wellness, der også har indrettet svømmehallens øvrige wellnessafdeling.

De enorme kul og sandfiltre i kælderen under svømmehallen får de besøgende aldrig at se, men de vil nødig undvære dem. 720 kubikmeter vand renses her i døgndrift, så vandet i bassinerne altid er rent og indbydende.

previous next

I pagt med særegen natur

Stevns på Sydøstsjælland er i særklasse et af de mest naturskønne områder i landet. Det både forpligtede og inspirerede, da en ny svømmehal i Store Heddinge skulle opføres

Byggefakta

Stevnsbadet
Parkvej 2A
4660 Store Heddinge
Danmark

Bygherre:
Stevns Kommune
Arkitekt:
Mangor & Nagel A/S
Totalentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
Alectia A/S
Andre aktører:
Saint-Gobain Ecophon A/S
Areal:
3500 kvm.
Byggesum: 
43 mio. kr.
Byggeperiode:
marts 2011 - august 2012

Byrådet i Stevns Kommune stillede to klare betingelser, da byggeriet af den nye svømmehal blev sendt i licitation. Et for en svømmehal stramt budget på 43 millioner kroner. Samt at resultatet skulle blive et handicapvenligt og tilgængeligt byggeri.

Det blev MT Højgaard, der kom med det forslag, Stevns Kommune valgte. Sammen med arkitektfirmaet Mangor & Nagel A/S og ingeniørfirmaet Alectia A/S kunne de præsentere et forslag, der både arkitektonisk, økonomisk og i sin indretning, indfriede bygherrens forventninger.

Så første spadestik blev foretaget den 6. marts 2011 og den 3. august 2012 kunne MT Høj-gaard overdrage den funklende nye svømmehal til Stevns Kommune, således at alt kunne være klar til den officielle indvielse den 25. august 2012. Ved den lejlighed blev navnet på den nye svømmehal afsløret, Stevnsbadet.

- I forbindelse med overdragelsen havde vi alle taget badetøjet med, så den kunne blive afprøvet godt og effektivt, fortæller projektleder Filip Behrens fra MT Høj-gaard svømmehallen.

Stevnsbadet forventes at kunne holde i 40 år, altså til 2052.

Hilsen til Stevns Klint

Allerede når man ankommer, får man et hint om, hvor i landet man befinder sig. Arkitekten har været inspireret af den nærliggende Stevns Klint. Konturerne i facaden giver klare associationer til de forskellige lag i klinten. Som årene går og tiden sætter sit præg på facaden vil den få en patina, der vil understrege den velkendte inspiration.

Virksomheden Hefa Facadeisolering GMBH fra Brabrand har forestået monteringen af facadeelementerne, der samtidig er en ydermursisolering, der herefter er pudset.

I alt 37 kiler er skåret ud for at give facaden det ønskede udtryk.

Den kridhvide facade følger den besøgende indenfor i svømmehallen, hvor det kan konstateres, at det lyse og indbydende indtryk følger med. Alle vægge og lofter er holdt i hvidt, suppleret med et lyst linoleumsgulv, samtidig gør de store glaspartier Stevnsbadet transparent og imødekommende. Allerede i indgangshallen er der således frit udsyn til, hvad der venter. Den store hal med de store bassiner.

Mest iøjnefaldende er det store 25-meters bassin med seks baner. Så fanger også det mindre øvebassin, der næsten er ‘vokset sammen’ med et soppebassin til de mindste brugere.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 4

Plejecenter og genoptræning

Bistrupvang

Stilfuldt plejecenter med sprøde detaljer

Sport

Dybbøl-Hallen

Sportshal på de gamle skanser

Bolig

Emiliedalen

Variationer over hvide boliger med glas og zink

Uddannelsescenter

Handelshøjskolen Aarhus

Transparent multirum i stram teglskal

Domicil

Krifa Aarhus

Blikfang til svungne facadebånd

Bolig

Lyngby Søpark

Langtidsholdbare boligblokke i Lyngby

Kulturcenter

Magion

Magien slippes løs i Grindsted

Bolig

Seminariebyen

Sammensat seminarieby

Skole

Skolen på Bülowsvej

Det magiske kvadrat

Bolig

Staarupvej Boligbyggeri

Kant på indpassede boliger

Sport

Stevnsbadet

I pagt med særegen natur

Bolig

Søtoften

Passivhuse med dobbelt ankomst