Handelshøjskolen Aarhus

:
oktober 2012

Som ved Handelshøjskolens øvrige fløje er der muret med blandede mursten, hvilket giver hele campus’en sit særpræg og homogenitet. Den ‘åbne’ gavl vidner bogstavelig talt om et mere åbent hus.

Multirummet fortsætter til et øvre niveau via et flot trappeanlæg, hvor åbne trappetrin sikrer en lethed og åbenhed til huset.

På balkonerne ud til multirummet er der mulighed for at mødes i de små nicher.

I multirummets nederste del er indrettet med integrerede AV løsninger fra Audio Visuelt Centrum A/S, bl.a. et 10 meter bredt lærred og to kraftige projektorer der kan køres ned fra loftet.

previous next

Transparent multirum i stram teglskal

Handelshøjskolen i Aarhus har fået en ny bygning, der i sig selv er hovedindgang og centrum for studieliv og fællesskab

Byggefakta

Handelshøjskolen Aarhus
Vestre Ringgade 51
8210 Aarhus V
Danmark

Bygherre:
Universitets- og Bygningsstyrelsen
Arkitekt:
Cubo Arkitekter A/S
Ingeniør:
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Andre aktører:
Audio-Visuelt Centrum A/S, Deko Loft + Væg P/S, WindowMaster A/S
Areal:
11250 kvm.
Byggesum: 
180 mio. kr.
Byggeperiode:
december 2009 - juni 2012

Opgaven var et multirum for handelsskolestuderende, og det er blevet et hus, der kan mange ting. Det er også et byggeri med mange bindinger, fordi det ligger som en forlængelse af Handelsskolens eksisterende sammenhængende fløjstruktur – det er også vendt til noget positivt.

Arkitektonisk er den stramme fløj i stand til at gribe mange retninger, ved at lade Multirummet fylde hele fløjen og har derved indgange i flere retninger. Multirummet er delt i to niveauer, hvorved grundens terrænspring optages i bygningen og giver den rette fleksibilitet. Bygningen er også direkte forbundet med to andre bygninger med gangbroer, hvilket gav store udfordringer i forhold til etagehøjder. Disse gangbroer, beklædt i tombak, giver en dynamik til gårdrummet mellem fløjene sammen med et kunstværk af billedkunstner Rikke Ravn Sørensen, der er under opførelse.

Præcision giver karakter

Multirummet, der skal bruges til alt fra kantine til dimission og udstilling, er delt med en bred, åben trappe, der netop øger fleksibiliteten af rummet. Trappen fortsætter op i bygningen og bliver derved også et vertikalt knudepunkt. Arkitekt og partner Peter Dalsgaard fra Cubo Arkitekter A/S fortæller, at det har været vigtigt at skabe en åben sammenhæng, hvor det er ligetil at orientere sig og samtidigt skabe rum for studiepladser og mindre møder.

Her har balkonerne ud til multirummet været et oplagt sted at skabe plads til at mødes i de små nicher. Balkonerne giver en fin rummelighed til det store, åbne rum og forbinder samtidig inde og ude. Stueetagen er i glas ligesom balkonerne, der dog er smukt indrammet i tombak og rager ud fra facaden. Endnu en markant og flot detalje i huset, der har en præcision både i forhold til den landskabelige og menneskelige skala. Bygning S, som er det anonyme navn på fløjen, har som de øvrige fløje løvfaldstegl, hvilket vil sige meget blandede teglsten i facaden. Det har arkitekterne gjort til en dyd og udfordret hele motivet med teglfacaden – her er de faktisk alle ophængt i stålkonsoller. Gavlen med teglbjælker understreger bygningens åbenhed og giver bygningen en identitet og fortæller samtidigt om slægtskabet med Aarhus Universitet, der ligger længere henne af Ringgaden. Om aftenen vil man kunne se lys indefra, hvilket naturligvis er en ekstra fin detalje.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 4

Plejecenter og genoptræning

Bistrupvang

Stilfuldt plejecenter med sprøde detaljer

Sport

Dybbøl-Hallen

Sportshal på de gamle skanser

Bolig

Emiliedalen

Variationer over hvide boliger med glas og zink

Uddannelsescenter

Handelshøjskolen Aarhus

Transparent multirum i stram teglskal

Domicil

Krifa Aarhus

Blikfang til svungne facadebånd

Bolig

Lyngby Søpark

Langtidsholdbare boligblokke i Lyngby

Kulturcenter

Magion

Magien slippes løs i Grindsted

Bolig

Seminariebyen

Sammensat seminarieby

Skole

Skolen på Bülowsvej

Det magiske kvadrat

Bolig

Staarupvej Boligbyggeri

Kant på indpassede boliger

Sport

Stevnsbadet

I pagt med særegen natur

Bolig

Søtoften

Passivhuse med dobbelt ankomst