Christiansfeld Skole

:
august 2013

Udbygningen af Christiansfeld skole er sket som en ‘foring’ af de eksisterende bygninger ind mod den indre skolegård. De gule facader med aluminiumsstave og de alubeklædte trapper er et glad indslag i børnenes skoledag.

Et kig fra første sal ned gennem stuen, hvor den nye SFO holder til. De gule teglstensfelter er dele af den gamle facade, som er bevaret i det nye byggeri. Også vindueshullerne er bibeholdt. Bladene på væggene er skåret ud af akustikplader.

Skolens faglokaler er samlet i kælderetagen. Det faste inventar som her i sløjdlokalet er leveret af Hoffmann A/S.

previous next

Knaldgule facader omfavner skolens historie

Kunst på trappearealerne, lys fra oven og gamle teglstensfacader, der titter frem uventede steder. Den nye version af Christiansfeld skole har mange fine detaljer

Byggefakta

Christiansfeld Skole
Gl. Kongevej 3
Christiansfeld
Danmark

Bygherre:
Kolding Kommune
Arkitekt:
Kjaer & Richter A/S
Totalentreprenør:
Hoffmann A/S
Ingeniør:
Alectia A/S
Areal:
8600 kvm.
Byggesum: 
85 mio. kr.
Byggeperiode:
november 2011 - juni 2013

Mange og lange drøftelser er gået forud for ud- og ombygningen af Christiansfeld Skole. Men nu står den her endelig. Skolen er i dag tilpas stor til, at elever fra tre adresser kan samles på ét sted.

Førhen holdt de yngste klassetrin til på en anden adresse, men de er nu flyttet ind på Gl. Kongevej, så indskoling, mellemtrin og udskoling er samlet. Byens SFO, som lå et tredje sted, og biblioteket er også flyttet ind. Sidstnævnte fungerer nu som et kombineret skole- og folkebibliotek.

Det blev totalentreprenør Hoffmann A/S i samarbejde med arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S, Alectia A/S og GBL Gruppen, der vandt totalentreprisekonkurrencen om skolens ud- og ombygning.

Byggeleder Bjarne B. Christiansen fra Hoffmann A/S er rigtig godt tilfreds med resultatet, men det har ikke været uden udfordringer at komme hertil, fortæller han:

- De eksisterende bygninger er opført af fire omgange i fire forskellige byggestile, så det har krævet omtanke at få dem til at fungere som en helhed, siger han og peger på en trappe, der tydeligt demonstrerer, hvordan den ene fløj er en halv etage højere end den anden.

Skole i fuld drift

Han forklarer, at man startede med at rydde den gamle skolegård og bygge de nye kvadratmeter på. De nye bygninger er således lagt langs den gamle facade i en hestesko, og stod klar til skolestart sidste år. Mens eleverne rykkede ud i de nye gemakker, fortsatte håndværkerne indad, hvor de påbegyndte renoveringen af hovedsageligt overflader og installationer.

- Den allerstørste udfordring har været at holde skolen i fuld drift, mens vi arbejdede. Blandt andet gik vi gennem to kolde vintre, hvilket krævede midlertidige varmeinstallationer. Men takket være et fantastisk samarbejde med brugerne og bygherren har vi løst alle udfordringerne, efterhånden som de er opstået, siger Bjarne B. Christiansen og viser, hvordan man nogle steder har måttet sænke lofterne i klasselokalerne, fordi installationerne måtte flyttes.

Sol på en regnvejrsdag

Alle trin på skolen har i dag fået egne garderober og egen indgang fra skolegården, som vi nu er på vej ud for at kigge på. Og den viser sig i sandhed at være et besøg værd. Selvom det regner fra en gråsprængt himmel, så er det som om, at solen bryder frem, når man træder ud i skolegården med de rundede former.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 3

Lufthavn

Aalborg Lufthavn

Persienner klarer sollys og flymotorer

Bolig

Brøndby Nord

Fra eternit til naturskifer

Skole

Christiansfeld Skole

Knaldgule facader omfavner skolens historie

Hotel og konference

d'Angleterre

Velkommen, Mr. Springsteen

Bolig

Hasselager

Boligernes styrke ligger i det minimale

Domicil

Hempel

Domicil med hjerte og nerve

Bilhus

Henrik Larsen Biler

Larsens bilparadis

Offentlige kontorer

Holstebro Rådhus

Luftigt appendix til rådhuset

Bolig

Hørkær parcel A

Almene boliger i menneskelig skala

Domicil

Industriens Hus

Magtens korridorer - nu med ovenlys

Bolig

Isbjerget

Isbjerget

Domicil

Lego Innovation House

Danmarks største legeplads som arbejdsplads

Bolig

Strandkanten

Energisk arbejde bag energivenlig elegance

Bolig

Thors Bakke2

Kronen på bakken