Sinatur Hotel Nyborg

:
juni 2013

På fællesarealerne er der indrettet hyggekroge, hvor gæster og kursister i komfortable møbler kan finde ro til en privat samtale eller hyggestund.

Det kræver en særdeles velforberedt og oplagt underviser, for at fastholde kursisternes fulde opmærksomhed. Udsigten fra hotellet er ganske enkelt overvældende.

 

previous next

Det ligger i detaljen

Udsigten er det første, der falder i øjnene på Sinatur Hotel Storebælt i Nyborg, der netop har udvidet med konferencerum og ekstra værelser

Byggefakta

Sinatur Hotel Nyborg
Østerøvej 119-121
5800 Nyborg
Danmark

Bygherre:
Danmarks Lærerforening
Arkitekt:
N.B. Tegnestuen
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
8000 kvm.
Byggesum: 
150 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2011 - april 2013

Det bliver en hård opgave at skulle undervise i de nye konferencelokaler på Sinatur Hotel Storebælt i Nyborg. For den nye fløj ligger lige ud til en af Danmarks ubestridt bedste udsigter, Storebælt og den imponerende Storebæltsbro. Danmarks Lærerforening ejer hotellet og er bygherre på projektet. N.B. Tegnestuen Aps. tegnede projektet og Rambøll Danmark A/S var rådgivende ingeniør. De enkelte opgaver blev udbudt i fagentreprise og resultatet blev et hotel og konferencecenter af ganske usædvanlige dimensioner. Som noget af det første blev det gamle badehotel Kystgården, revet ned. Det lå mellem hotellet og Storebæltskysten. Det var medtaget af alder, vejr og vind og måtte nu lade livet så udvidelsen kunne finde sted.

Tilbygningen består af tre fløje, der ligger parallelt med hinanden mellem det eksisterende hotel og Storebæltskysten.

Først to værelsesfløje i to etager, hver med 40 dobbeltværelser, og så, direkte ud til kysten, en imponerende bygning med reception, restaurant og konferencelokaler. De tre nye fløje og det eksisterende hotel er knyttet sammen med en 130 meter lang forbindelsesgang.

Imponerende facade

Man skal næsten stille sig i strandkanten for at få det fulde overblik over hotellets imponerende facade ud mod Storebælt.

Arkitekten har været kreativ, da denne blev udtænkt. Fem rektangulære enheder, der er placeret forskudt i forhold til hinanden, skaber en nærmest skulpturel helhed. Enhederne er udført i beton og beklædt med særlige fibercementplader, der er velegnede til de til tider barske forhold, huset skal stå model til. Storebælt er bestemt ikke fredelig og spejlblank alle dage i året.

Store vinduespartier giver hotellet et indbydende, åbent og transparent udtryk. Tre store terrasser, en i stueetagen og to på førstesalen, giver gæsterne mulighed for at nyde både vejr og udsigt på tætteste hold.

Rummeligt og komfortabelt

Det åbne og indbydende indtryk følger med indenfor på hotellet, hvor man som gæst ankommer til en stor forhal med reception. Der er højt til loftet i hele huset, som giver en fornemmelse af både plads og rummelighed. Det hele understreges af, at vægge og lofter er holdt helt i hvidt. Som kontrast er alle gulve på gangarealer beklædt med mørkegrå granitfliser. I restauranten og i konferencelokalerne er gulvet belagt med højkantsparket i asketræ.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 3

Lufthavn

Aalborg Lufthavn

Persienner klarer sollys og flymotorer

Bolig

Brøndby Nord

Fra eternit til naturskifer

Skole

Christiansfeld Skole

Knaldgule facader omfavner skolens historie

Hotel og konference

d'Angleterre

Velkommen, Mr. Springsteen

Bolig

Hasselager

Boligernes styrke ligger i det minimale

Domicil

Hempel

Domicil med hjerte og nerve

Bilhus

Henrik Larsen Biler

Larsens bilparadis

Offentlige kontorer

Holstebro Rådhus

Luftigt appendix til rådhuset

Bolig

Hørkær parcel A

Almene boliger i menneskelig skala

Domicil

Industriens Hus

Magtens korridorer - nu med ovenlys

Bolig

Isbjerget

Isbjerget

Domicil

Lego Innovation House

Danmarks største legeplads som arbejdsplads

Bolig

Strandkanten

Energisk arbejde bag energivenlig elegance

Bolig

Thors Bakke2

Kronen på bakken