Strandkanten

:
august 2013

Altanerne er forskudt, så alle får havudsigt. Det skaber samtidig en helt speciel facade mod syd.

De elegante indgangspartier leveret af Arne Andersen Vrå A/S giver et elegant præg i sammenhæng med de pudsede betonelementer fra Ambercon A/S.

De høje vinduespartier sikrer et godt lysindfald i alle lejligheder.

Bad Elements ApS har leveret færdige badekabiner til Strandparken.

Den nyudviklede Smileypanel giver perfekt overblik over energiforbruget.

previous next

Energisk arbejde bag energivenlig elegance

Danmarks første røgfrie almennyttige boliger stod klar tre måneder før tid

Byggefakta

Strandkanten
Strandkanten 1-21
9300 Sæby
Danmark

Bygherre:
Frederikshavn Boligforening
Bygherrerådgiver:
Kuben Management A/S
Arkitekt:
Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S
Totalentreprenør:
Arne Andersen Vrå A/S
Areal:
8000 kvm.
Byggesum: 
80 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2011 - Februar 2013

For turister er Sæby en lille perle i det nordøstlige Danmark. Men man føler sig faktisk mere hensat til syden, når man ser på byens nye boligperle, Strandparken, i udkanten af byen. 84 almene boliger i fire skrånende blokke, hvoraf de tre falder fra tre til to etager undervejs og med havudsigt fra alle lejligheder, lyser nemlig op i landskabet.

Men så holder ligheden med syden op.

Boligerne, der er tegnet af arkitektfirmaet CF Møller A/S, er nemlig topmoderne lejligheder designet til at udnytte det danske klima fuldt ud med fokus på at holde energiforbruget i bund. Således kan boligerne certificeres som lavenergiboliger højere end energiklasse 1. Samtidig er der tale om Danmarks første røgfri almene boliger, idet 24 af lejlighederne (og tilhørende fælles indendørsarealer) er totalt røgfri.

Mens energiforbruget efter ibrugtagningen er i bund, så er der lagt masser af energi i arbejdet med opførelsen. Faktisk så meget, at anden etape og dermed afslutningen var klar tre måneder før afleveringsdatoen 1. april.

- Det har vi aldrig prøvet før, og faktisk gav det os et lille problem, fordi det stod færdigt kort før nytår, hvor vi ikke lejer meget ud. Men vi overtog 15. februar, og det var helt perfekt, fortæller forretningsfører Kim Madsen fra bygherren, Frederikshavn Boligforening, der har haft Kuben Management A/S som bygherrerådgiver.

- Vi er jo dygtige entreprenører, lyder det med et skævt nordjysk smil fra projektchef Leif Od-gaard, Arne Andersen Vrå A/S, som har været totalentreprenør på byggeriet.

Firmaet vandt licitationen i 2010 i samarbejde med CF Møller A/S, Aalborg, Ingeniørfirmaet Brix & Kamp, Aalborg og Willy Rosseel’s tegnestue, Aalborg. Bygherren havde i alt syv forslag at vælge i mellem, men valget faldt altså ud til ovenstående firmaers fordel.

Fire huse

Det valgte forslag betød, at boligerne er bygget i fire huse, hvoraf de tre indeholder 24 lejligheder, heraf én penthouselejlighed og ét hus med 12 lejligheder. Arne Andersen Vrå A/S har selv stået for tømrerentreprisen, og har desuden samarbejdet med en lang række firmer.

Heriblandt kan nævnes: Entreprenør og Byggefirmaet Carlo Sørensen A/S, Sæby, El-entreprenør Erik Lytzen A/S, Hjørring, O.J. Malerentreprise A/S, Nørresundby og VVS-Firmaet Kaj Larsen & Søn A/S, Løkken

- Vi vælger altid en blanding af firmaer, vi kender, og nogle nye samarbejdspartnere, og det er gået over alt forventning med samarbejdet på dette projekt, siger Leif Odgaard.

Byggesummen var 80 millioner kroner (plus moms), og indenfor den ramme er det faktisk lykkedes at gøre byggeriet endnu bedre end krævet.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 3

Lufthavn

Aalborg Lufthavn

Persienner klarer sollys og flymotorer

Bolig

Brøndby Nord

Fra eternit til naturskifer

Skole

Christiansfeld Skole

Knaldgule facader omfavner skolens historie

Hotel og konference

d'Angleterre

Velkommen, Mr. Springsteen

Bolig

Hasselager

Boligernes styrke ligger i det minimale

Domicil

Hempel

Domicil med hjerte og nerve

Bilhus

Henrik Larsen Biler

Larsens bilparadis

Offentlige kontorer

Holstebro Rådhus

Luftigt appendix til rådhuset

Bolig

Hørkær parcel A

Almene boliger i menneskelig skala

Domicil

Industriens Hus

Magtens korridorer - nu med ovenlys

Bolig

Isbjerget

Isbjerget

Domicil

Lego Innovation House

Danmarks største legeplads som arbejdsplads

Bolig

Strandkanten

Energisk arbejde bag energivenlig elegance

Bolig

Thors Bakke2

Kronen på bakken