Hempel

:
august 2013

Hempels nye domicil rummer ledelses- og støttefunktioner for malingsproducenten, der opererer i 45 lande og har 5.000 ansatte. Efter byggeriet gik i gang, har Årstiderne Arkitekter A/S stået som rådgiver for totalentreprenøren 5E Byg A/S, der vandt udbuddet.

Velafstemte materialer går igen ude som inde. DEKO Loft + Væg P/S har haft tømrer/snedkerentreprisen og dermed opgaven med at sammenbygge elementer fra flere forskellige leverandører.

Det store atrium med de fint svungne trapper og gangbroer, er husets hjerte, hvor gæster modtages og medarbejderne møder hinanden i det daglige.

previous next

Domicil med hjerte og nerve

Årstiderne Arkitekter har for Hempel skabt et nyt hovedkontor for den internationale malingsproducent, der fint går i hak med firmaets historie og grundværdier

Byggefakta

Hempel
Lundtoftegårdsvej 91
2800 Kgs Lyngby
Danmark

Bygherre:
Hempel A/S
Bygherrerådgiver:
Michael Bang Construction Management ApS
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
5E Byg A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
4667 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
januar 2012 - juni 2013

Skibsmaling er nok det første, man tænker på i forbindelse med Hempel, og virksomheden har da også været blandt verdens førende på området siden starten i 1915, men firmaet har siden udviklet en langt bredere palet af produkter til industriel, dekorativ, container og yacht segmenterne.

Hempel er nu en global virksomhed, der beskæftiger 5.000 ansatte i 45 lande, men hovedsædet er stadig i Danmark. Det nye domicil skal huse Hempel Gruppens HQ for 100-120 medarbejdere og er tegnet af Årstiderne Arkitekter A/S. Efter byggeriet gik i gang, har arkitektfirmaet stået som rådgiver for totalentreprenøren 5E Byg A/S, der vandt udbuddet. Rambøll A/S har leveret udvalgte ingeniørydelser.

Ovalt atrium

Den tre etager høje bygning har en rektangulær grundform, mens en trekantet indskæring på den ene facade i de to nederste etager vinkler en del af facaden ud mod ankomstområdet, og således markerer hovedindgangen. Indskæringen følges op af modsvarende indskæringer i den anden ende af huset, der giver plads til små, trekantede, udendørs terrasser på første og anden sal.

Et stort ovalt ovenlys, der løber i en stor del af husets længde giver gennem tilsvarende ovale udskæringer i etagedækkende lys til etagerne og det store atrium. For at tilføre ekstra dynamik er ovalerne let roterede i forhold til hinanden.

Stueetagen rummer receptionsområde og foyer, kantine med køkken, mødelokaler og kontorer, mens første og anden sal er udlagt til kontorer, mødelokaler og andre faciliteter. I kælderen er der afsat plads til blandt andet museum, fitnessrum, arkiver, teknikrum og diverse sekundære faciliteter. Lidt usædvanligt for et moderne kontorhus er der cellekontorer til en eller op til otte medarbejdere på alle etager. Dette giver den bedst mulige arbejdssituation for den enkelte medarbejder, som der netop har været fokus på fra starten af projektet.

Spiralinspiration

Det meget smukke centrale rum er på alle måder husets hjerte og omdrejningspunkt. Flot svungne trappeforløb og gangbroer på tværs af de ovale åbninger tilfører rummet stor dynamik.

Inspirationen kommer fra de spiralformer, der opstår, når man rører i en spand med maling forklarer partner i Årstiderne arkitekt Anders Kærsgaard:

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 3

Lufthavn

Aalborg Lufthavn

Persienner klarer sollys og flymotorer

Bolig

Brøndby Nord

Fra eternit til naturskifer

Skole

Christiansfeld Skole

Knaldgule facader omfavner skolens historie

Hotel og konference

d'Angleterre

Velkommen, Mr. Springsteen

Bolig

Hasselager

Boligernes styrke ligger i det minimale

Domicil

Hempel

Domicil med hjerte og nerve

Bilhus

Henrik Larsen Biler

Larsens bilparadis

Offentlige kontorer

Holstebro Rådhus

Luftigt appendix til rådhuset

Bolig

Hørkær parcel A

Almene boliger i menneskelig skala

Domicil

Industriens Hus

Magtens korridorer - nu med ovenlys

Bolig

Isbjerget

Isbjerget

Domicil

Lego Innovation House

Danmarks største legeplads som arbejdsplads

Bolig

Strandkanten

Energisk arbejde bag energivenlig elegance

Bolig

Thors Bakke2

Kronen på bakken