Lego

:
maj 2012

Frontfacaden er dekoreret med et silketrykt motiv af Lego-klodsen på det hærdede laminerede glas fra Bo-Glas A/S.

På de tre åbne betonfacader, der vender væk fra adgangsvejen, er der opsat et rustfrit Rombo-stålnet fra Wire Consult ApS. Nettet skal med tiden beklædes med grønt.

previous next

Lego’s nye P-klods

Medarbejderne på Lego har fået nyt P-hus. Ser man godt efter, vil man se hints til Lego-klodsen her og der. Særlig karakteristisk er facaden med de silketrykte dupper

Byggefakta

Lego
Højmarksvej 3
7190 Billund
Danmark

Bygherre:
Kirkbi A/S
Arkitekt:
Rum A/S
Totalentreprenør:
K.G. Hansen & Sønner a/s
Ingeniør:
Niras A/S
Andre aktører:
Jeld-Wen, Spæncom A/S
Areal:
17500 kvm.
Byggesum: 
70 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2011 - december 2011

Den er stor, moderne og fremtidssikret, den nye LEGO kontorbygning i midten af Billund. Bygningen er 160 meter lang, 12 meter høj og 42 meter bred og en udvidelse af de eksisterende udviklingsfaciliteter. Bygningen stod klar til indflytning i januar, og danner rammen om Danmarks nok største legeplads, hvor cirka 450 Lego-designere og andre medarbejdere med kreative funktioner har deres daglige gang. Bygningen er meget passende døbt LEGO Innovation House, og målet har været at skabe en kreativ og innovativ campus midt i Billund by.

LEGO Innovation House er opført i totalentreprise af K.G. Hansen og Sønner A/S og har cirka 12.000 kvadratmeter kontorarealer og omkring 5.000 kvm p-kælder og depot- og teknikrum. De fysiske dimensioner er i sig selv iøjnefaldende, og med den valgte facadeløsning fremtræder bygningen i endnu højere grad markant og imponerende i Billunds bybillede.

Trecifret millionbeløb

Udgiften til byggeriet har været et trecifret millionbeløb. Bygherren og ejeren af bygningen er KIRKBI, mens Lego Koncernen lejer sig ind i lokalerne.

Bygningen består af fem sammenhængende kvadrater med indre grønne gårdhaver, der hver er to etager høje med overdækket glastag. De er indrettet som uformelle mødesteder for medarbejderne.

For at skærme mod sollys og -varme er hvert glastag forsynet med indvendige, vandrette rullegardiner af kraftig markisedug. Rullegardinerne er specialudviklet til formålet af Acrimo Solafskærmning og styret af kraftige motorer i hver sin ende.

Fleksibilitet i højsædet

Hver etage i bygningen byder på cirka 6.000 kvm gulvareal, og arbejdspladserne er oprettet langs vinduerne. Der er tale om åbne, fleksible kontorlandskaber med varierende rumhøjder og -størrelser, som er opdelt i mødelokaler og cellekontorer.

Ved at anvende Septum systemvægge er det nemt at ændre, flytte eller udvide kontorer. De multifunktionelle vægge kan uden videre genanvendes, uden at der først skal spartles skruehuller eller foretages anden udbedring.

I midten af bygningen er mødelokaler og andre faciliteter samlet. Med en kombination af slanke LB konsolbjælker, huldæk og bærende kerner bygget op omkring trapper er det lykkedes Spæncom at skabe stor spændvidde og masser af albuerum og bevægelsesfrihed. Som prikken over i’et har Q-Lør Malerfirma svinget penslerne på 24.000 kvm vægge og lofter.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 1

Bolig

Askerød Greve

Askerød – bedre end sit rygte

Butikscenter

Føtex Holbæk

Et naturligt indslag i gadebilledet

Domicil

Haldor Topsøe

Modulbyggeri med facadetvist

Skole

Høng Skole

Fremtidens farverige folkeskole

Domicil

KPMG

Af Gaudíske dimensioner

Parkeringshus

Lego

Lego’s nye P-klods

Domicil

NNIT

Novo Nordisk med dobbelt H

Domicil

OJD Trading

En dyd af detaljen

Bolig

Sejlet

Storslået udsigt på havnefronten

Uddannelsescenter

Skagen Skipperskole

Skumbrust skipperskole

Skole

Skolen på Islands Brygge

En skole bliver til

Sundhedscenter

Thors Bakke

Thors Bakke – en by i byen