NNIT

:
april 2012

Bygningen er formet som et dobbelt H med tre kontorfløje, der giver effektive kontorkvadratmetre og en fleksibel opdeling af lejemålet.
Foto: Dragør Luftfoto.

De sydvendte gavle er afskærmet med mønstrede glasplader, der er monteret vinkelret på facaderne.

Det store kantineområde lyses om af et centralt ovenlys og dublerer som festsal og konferencesal.

Midten af kontorfløjene er godt forsynet med små stillerum, som ligger umiddelbart ved siden af kontorarbejdspladserne, og som kan bruges til hurtige møder og ekstra koncentreret arbejde.

previous next

Novo Nordisk med dobbelt H

DesignGroup Architects og NCC har skabt et lyst og venligt, men også meget effektivt nyt domicil til Novo Nordisk datter­selskab NNIT, der også tjener som hovedsæde for store dele af NCC selv

Byggefakta


Østmarken 3-5
2860 Søborg
Danmark

Bygherre:
NCC Construction Danmark A/S
Arkitekt:
DesignGroup Architects A/S
Totalentreprenør:
NCC Construction Danmark A/S
Ingeniør:
NCC Construction Danmark A/S
Andre aktører:
Jeld-Wen, Ambercon A/S
Areal:
35000 kvm.
Byggesum: 
660 mio. kr.
Byggeperiode:
marts 2010 - Februar 2012

NNIT A/S er flyttet i nyt domicil i Søborg. Man skal lede lidt efter det, for det nye 6.000 kvm store hus ligger ikke i første række til Buddingevej. Men finder man først derned, er det besværet værd. De nye rammer for Novo Nordisks for længst udskilte IT-virksomhed har en særegen personlighed, en aura, næsten, der ordløst fortæller om kultur og kerneværdier, målsætning og medarbejdere.

Et åbent hus er det, et hus for alle, men også et fleksibelt hus og mere end noget andet, nok, et hus, der skal signalere troværdighed. NNIT tilbyder alt inden for IT-udvikling, implementering og vedligeholdelse af systemer, så tillid og åbenhed i kunderelationer er afgørende.

Vægt på autencitet

Det budskab formidles med det nye domicil, tegnet af Dissing & Weitling A/S med arkitekt MAA Kresten Kirkegaard som fører af pennen. I samarbejde med facadeentreprenøren Marius Hansen Facader A/S fremstår huset med facader, der fortæller om en innovativ virksomhed, hvor åbenhed og autenticitet spiller en hovedrolle.

Den hvide overdel fremstår med en stram og regulær geometri med udskæringer for vinduer i nicher over de to etager. Underdelens varierede geometri beriger facadeoplevelsen ved modspil til den stramme overdel. Det sker ved underdelens opløste form med bygningselementer, der skyder frem fra hovedformen.

De fremskudte facadedele i stueetagen er zinkbeklædte, mens de lette facadedele, som ligger tilbagetrukket er af gråfarvede stålplader. Det var her Marius Hansen Facader leverede en flot præstation med præcist formede kassetter og glas i Wicona profilsystemer Wictec 50 fra Hydro Building Systems. Wictec 50 er det fleksible profilsystem i aluminium, der kan anvendes til alle former for lette facader med glas og aluminium.

Panoptisk oplevelse

Fra første skridt forbi receptionen og ind i atriet opleves en glasklar transparens med en panoptisk oplevelse af hele huset. Det skyldes dels den formidable åbenhed med indkig til samtlige etager, synlige bag hvidmalede balværn, dels og ikke mindst det vellykkede ovenlys i proportioner, der netop klæder dette hus: Ikke teknologisk påståeligt eller brovtende, men naturligt til stede som en florlet beklædning af himlen: Se dette lys. Udførelsen stod Marius Hansen Facader A/S for med Wicona Wictec 50.

Farveholdning

Åbenhed og transparens fortsætter i apteringen af huset, som DEKO loft+væg tog sig af med en bred løsning, bestående af DEKO FG fuldglasvægge med folieafmærkning, DEKO FG døre i aluminiumkarme og trædøre, system DEKO med aluminiumkarme. Dertil kommer traditionelle gipsvægge og Rockfon Sonar-lofter i synligt 24 mm skinnesystem.

Den elegante udnyttelse af dagslyset suppleres af en gennemgående farveholdning, der udnævner råhvid (NCS 0500) til husets tema, brudt af træindslag med en lys grå (NCS 1002). Løsningen blev udført af malervirksomheden Brdr. Jakobsen, der stod for glasfilt på gips og beton og efterfølgende maling med de transparente farver med dæmpet glans (7-10 på glansskalaen).

Resultatet er ganske markant, ikke mindst i atriet og på hovedtrappen, hvor hvide vægge er en flot ramme omkring ståltrappen fra Fyns Smedejernstrapper A/S. Trappen forbinder fire etager, fordi arkitekturen udnytter et terrænfald fra forpladsens tre etager til haveområdets fire.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 1

Bolig

Askerød Greve

Askerød – bedre end sit rygte

Butikscenter

Føtex Holbæk

Et naturligt indslag i gadebilledet

Domicil

Haldor Topsøe

Modulbyggeri med facadetvist

Skole

Høng Skole

Fremtidens farverige folkeskole

Domicil

KPMG

Af Gaudíske dimensioner

Parkeringshus

Lego

Lego’s nye P-klods

Domicil

NNIT

Novo Nordisk med dobbelt H

Domicil

OJD Trading

En dyd af detaljen

Bolig

Sejlet

Storslået udsigt på havnefronten

Uddannelsescenter

Skagen Skipperskole

Skumbrust skipperskole

Skole

Skolen på Islands Brygge

En skole bliver til

Sundhedscenter

Thors Bakke

Thors Bakke – en by i byen