Føtex Holbæk

:
april 2012

Føtexvarehuset er på 3.000 kvm Forretningen blev indrettet og gjort klar til åbning i løbet af februar og marts. Inden dette arbejde for alvor kom i gang kunne man få et imponerende indtryk af, hvor meget 3.000 kvm egentlig tager sig ud.

Den lyse og indbydende indgangshal giver de besøgende et hurtigt overblik over centerets forskellige butikker. Ikke mindst det store Føtex-varehus, der er centerets ubestridt største butik.

previous next

Et naturligt indslag i gadebilledet

Føtex åbner butik i rammer, der falder nøje i med omgivelserne i centrum af handelsbyen Holbæk

Byggefakta


Smedelundgade 31A-33C
4300 Holbæk
Danmark

Bygherre:
Kay Wilhelmsen A/S
Arkitekt:
Arkitektfirma Arne Meldgaard & Co. ApS
Totalentreprenør:
Myhlenberg Søren Vangsted Vest A/S
Ingeniør:
Cowi A/S
Andre aktører:
Deko Loft + Væg P/S, Ambercon A/S
Byggesum: 
56 mio. kr.
Byggeperiode:
oktober 2010 - januar 2012

Udfordringerne har været mange og meget forskellige, inden det nye Føtex-varehus i Holbæk netop i disse dage kan slå dørene op for kunderne.

Med indvielsen af det nye butikscenter, der udover Føtex også rummer plads til syv detailbutikker, er der sat punktum for en proces, der efterhånden har stået på i en årrække.

På adressen i Smedelundsgade midt i Holbæk har der tidligere været bilforhandler og diverse værksteder. Da disse flyttede til udkanten af byen, lå der et stort areal frit i midtbyen med plads til nye muligheder.

Dansk Supermarked fattede interesse for området, og snart var en proces i gang, der i første omgang skulle sikre vedtagelsen af en ny lokalplan for området, der kunne bane vej for et butikscenter.

Det er dog ikke Dansk Supermarked, men Kay Wilhelmsen Entreprise ApS., der er bygherre på projektet. Da formalia var på plads blev opgaven sendt i en indbudt licitation, der førte til, at Myhlenberg – V./ Søren Vangsted VEST A/S fik den praktiske udførelse af byggeriet i totalentreprise.

Konstruktivt samarbejde

I løbet af året 2010 blev planerne for byggeriet udarbejdet i tæt samarbejde mellem bygherre, entreprenør, Arkitektfirmaet Arne Meldgaard & Co. Aps. og Cowi A/S som rådgivende ingeniør.

Selve grundens udformning var i sig selv en udfordring. En stor ‘kotelet’-grund, hvor den smalleste del vendte ud mod Smedelundsgade.

En grund, der som nærmeste naboer havde en eksisterende bygning og et parkanlæg. Det stod klart, at byggeriet af det nye butikscenter i ordets mest bogstavelige forstand skulle begynde fra en ende af.

- Det var lidt besværligt, at vi ikke kunne gå til arbejdet fra ‘den lange side’, fortæller projektleder Morten Larsen fra Myhlenberg – V./Søren Vangsted VEST A/S.

- I stedet måtte vi bygge etapevis skråt bagud, først parkeringskælderen og derefter de følgende etager.

I virkeligheden et spørgsmål om byggeteknik som hele byggeriet blev tilrettelagt efter.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 1

Bolig

Askerød Greve

Askerød – bedre end sit rygte

Butikscenter

Føtex Holbæk

Et naturligt indslag i gadebilledet

Domicil

Haldor Topsøe

Modulbyggeri med facadetvist

Skole

Høng Skole

Fremtidens farverige folkeskole

Domicil

KPMG

Af Gaudíske dimensioner

Parkeringshus

Lego

Lego’s nye P-klods

Domicil

NNIT

Novo Nordisk med dobbelt H

Domicil

OJD Trading

En dyd af detaljen

Bolig

Sejlet

Storslået udsigt på havnefronten

Uddannelsescenter

Skagen Skipperskole

Skumbrust skipperskole

Skole

Skolen på Islands Brygge

En skole bliver til

Sundhedscenter

Thors Bakke

Thors Bakke – en by i byen