Høng Skole

:
april 2012

Flere trapper forbinder den nye skolebygnings etager. De er ikke blot funktionelle, men set fra de rette vinkler, ligefrem skulpturelle.

Faglokalerne er velindrettede og forsynet med alt, hvad der kræves af udstyr, både til undervisning og ikke mindst udsugning, hvilket ikke mindst er påkrævet i fysik/kemilokalerne.

Klasselokalerne er rummelige og indbydende. Farvespillet i gulvbeklædningen afslører i hvilken del af bygningen man befinder sig. Bemærk panelerne i væggen. Den eneste synlige del af skolen avancerede og meget effektive ventilations- og varmesystem.

Bemærk farvespillet i facaden på den nye bygning. Der indgår fire røde nuancer, der sammen med de asymmetriske vinduer bidrager til at skabe liv.

previous next

Fremtidens farverige folkeskole

Velindrettede lokaler, moderne faciliteter og alt hvad ny teknologi kan byde på kendetegner de nye bygninger på Høng Skole i Vestsjælland

Byggefakta


Rosenvænget 25
4270 Høng
Danmark

Bygherre:
Kalundborg Kommune
Arkitekt:
Hou + Partnere Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
Ingeniør:
Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Andre aktører:
Schneider Electric Buildings Denmark A/S, Deko Loft + Væg P/S
Areal:
5800 kvm.
Byggesum: 
57 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2010 - januar 2012

Der var vendt op og ned på gamle mønstre, da eleverne vendte tilbage til skolen efter vinterferien. I hvert fald blandt de ældste elever på Høng Skole i Vestsjælland. Hvor lærerne er vant til, at det er lidt modløse elever, der vender tilbage fra ferie, kunne de i denne omgang tage imod forventningsfulde og spændte elever.

Årsagen var indlysende, for de ældste elever kunne lægge måneders byggerod og lokalemæssige nødløsninger bag sig og i stedet være med til at indvie skolens nye fløj. Specielt indrettet til at imøde-komme alle de krav, ønsker og forventninger, man kan have til en moderne folkeskole.

Samarbejdets kunst

Efter mange overvejelser og diskussioner i Kalundborg Byråd kunne byggeriet af den nye skole sættes i gang i foråret 2010.

Selve projektet blev skabt i et tæt samarbejde mellem bygherren, arkitektfirmaet Hou + Partnere Arkitekter A/S samt Høng Skoles medarbejdere. Efterfølgende fik virksomheden Dansk Boligbyg A/S byggeopgaven i hovedentreprise ved en indbudt licitation.

- Målet for bygherren var at finde frem til et byggeri, som på en og samme tid holdt sig indenfor de i budgettet afstukne rammer og som kunne indfri brugernes tanker, forventninger og pædagogiske intensioner, fortæller Christian Skov fra Dansk Boligbyg A/S.

I efteråret 2010 gik byggeriet i gang, hvilket i første omgang satte lærere og elever på lidt af en prøvelse.

- Høng Skole er opført i 1970’erne og består at et stort antal mindre bygninger. For overhovedet at få plads til den nye fløj, skulle flere af de eksisterende bygninger rives ned, fortæller Christian Skov.

- Det gav skolens ledelse en udfordring at få genhuset de elever, der således blev husvilde. En manøvre, der lykkedes, fordi man undervejs fik opstillet midlertidige pavilloner til undervisningen.

Resultatet er blevet 5.800 veldisponerede kvm fordelt på to etager samt en halv kælderetage.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 1

Bolig

Askerød Greve

Askerød – bedre end sit rygte

Butikscenter

Føtex Holbæk

Et naturligt indslag i gadebilledet

Domicil

Haldor Topsøe

Modulbyggeri med facadetvist

Skole

Høng Skole

Fremtidens farverige folkeskole

Domicil

KPMG

Af Gaudíske dimensioner

Parkeringshus

Lego

Lego’s nye P-klods

Domicil

NNIT

Novo Nordisk med dobbelt H

Domicil

OJD Trading

En dyd af detaljen

Bolig

Sejlet

Storslået udsigt på havnefronten

Uddannelsescenter

Skagen Skipperskole

Skumbrust skipperskole

Skole

Skolen på Islands Brygge

En skole bliver til

Sundhedscenter

Thors Bakke

Thors Bakke – en by i byen