OJD Trading

:
maj 2012

Som en imponerende installation rejser hovedtrappen sig i forhallen og op gennem alle domicilets tre etager. Sundby Trapper A/S har leveret gelænder og rustfrit værn til denne, såvel som de to øvrige trapper i bygningen.

Adgang til OJD Tradings domicil får besøgende, når de har meldt deres ankomst ved den diskrete dørtelefon, leveret af SiedleNordic A/S.

Med sine 6.000 kvm er lagerhallen en imponerende størrelse at træde ind i. Ovenlysvinduerne løber i seks bånd i hele bygningens bredde og sikrer et optimalt lysindfald. Bemærk den konsekvente brug af den røde farve, der er identisk med farven i OJD Tradings logo.

I domicilets administrationsdel dominerer de lyse farver. Glasvægge sikrer optimalt lysindfald.

Et velindrettet mødelokale, hvor mødedeltagerne ikke lades i tvivl om, at OJD Trading er en virksomhed, der også sætter stor pris på kunst. Kunstinteresserede gæster bør nok ankomme i god tid, så de kan må at tage billederne i nærmere øjesyn, inden pligten kalder.

previous next

En dyd af detaljen

OJD Trading har skabt et byggeri, der på afgørende vis gør op med tidligere tiders tendens til, at industribyggeri udelukkende skulle være funktionelt

Byggefakta

OJD Trading
Lerbækvej 16-18
2680 Solrød Strand
Danmark

Bygherre:
OJD Trading A/S
Arkitekt:
Ole Hagen Arkitekter A/S
Andre aktører:
Dampa ApS, Jeld-Wen, Woodfloor AS, Ambercon A/S, Siedle Nordic
Areal:
10000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
marts 2010 - juli 2011

Virksomheden OJD Trading ApS er et familiefirma, der i mere end 40 år har specialiseret sig i at være underleverandør til danske industrivirksomheder, samt salg af bremsedele til den verdensomspændende bilindustri.

Det har virksomheden haft så stor succes med, at det for et par år siden blev besluttet at nedrive en del af virksomhedens oprindelige bygninger og i stedet opføre et nyt domicil med lager, pakkehal og administration. Et projekt, tegnet af Ole Hagen Arkitekter A/S på Frederiksberg, der stod klar til indvielse, netop som OJD Trading i oktober 2011 kunne fejre sit 40 års jubilæum.

I dag kan virksomheden glæde sig over at råde over lokaler, der fuldt og helt indfrier forventningerne til en moderne arbejdsplads anno 2011.

Samtidig er det lykkedes at skabe et byggeri, der på afgørende vis gør op med tidligere tiders tendens til, at industribyggeri udelukkende skulle være funktionelt.

Mange gode kræfter

OJD Tradings domicil er både funktionelt og bidrager positivt til helhedsindtrykket af det industriområde, der ligger ved Taastrupvej i Solrød Strand.

At det er lykkedes på så forbilledlig vis skyldes kombinationen af de mange involverede parters gode vilje til at skabe et anderledes domicil, hvor der i bemærkelsesværdig grad er tænkt på detaljer såvel som helhed.

Projektet er udført i storentrepriser, hvor de enkelte opgaver er blevet givet til forskellige entreprenører efter en indbudt licitation.

Da opgaven både har omfattet nedrivning af eksisterende bygninger, nybyggeri og anlægsarbejder, har der været mange virksomheder og medarbejdere involveret.

Projektledelse og byggeledelse er forestået af den rådgivende ingeniør Strunge Jensen A/S fra Solrød Strand, hvor den ansvarlige ingeniør, Jens-Erik Poulsen, undervejs har haft endog rigtig mange bolde i luften på en gang.

Overblik og effektivitet

Inden byggeriet kunne komme i gang skulle en stor opgave løftes, idet der i undergrunden lå en hel del rør og ledninger, der skulle flyttes såsom kabler til telefon og internet samt gas- og kloakledninger. Da det var på plads kunne byggeriet gå i gang.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 1

Bolig

Askerød Greve

Askerød – bedre end sit rygte

Butikscenter

Føtex Holbæk

Et naturligt indslag i gadebilledet

Domicil

Haldor Topsøe

Modulbyggeri med facadetvist

Skole

Høng Skole

Fremtidens farverige folkeskole

Domicil

KPMG

Af Gaudíske dimensioner

Parkeringshus

Lego

Lego’s nye P-klods

Domicil

NNIT

Novo Nordisk med dobbelt H

Domicil

OJD Trading

En dyd af detaljen

Bolig

Sejlet

Storslået udsigt på havnefronten

Uddannelsescenter

Skagen Skipperskole

Skumbrust skipperskole

Skole

Skolen på Islands Brygge

En skole bliver til

Sundhedscenter

Thors Bakke

Thors Bakke – en by i byen