Jorgensen Engineering

:
marts 2012

Gråt, sort og glas præger huset, men atriet er klædt i brændt orange, der afspejler firmaets logofarve og går igen i gulvtæppet, i Fritz Hansen-stolene og i de specialfremstillede møbler fra Duba-B8.

Møde- og konferencelokalerne har sit eget navn med reference til virksomhedens historie - f.eks har det største og fineste af dem fået navnet 'Rasmus Bøg' efter virksomhedens grundlægger.

Kranbanesystemet i lagerhallen består af i alt 886 meter kranskinner fordelt på i alt 18 baner samt 31 traverser - de mange porte er ledhejseporte fra Nassau.

previous next

Fra skrot til slot

Jorgensen Engineering A/S er flyttet ind i et gennemført transparent domicil, som understøtter virksomhedens flade og effektive projektorganisation

Byggefakta

Jorgensen Engineering A/S
M.P.Allerups Vej 20
5220 Odense
Danmark

Bygherre:
Jorgensen Engineering
Arkitekt:
C & W Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Hans Jørgensen & Søn A/S
Ingeniør:
Grontmij A/S
Andre aktører:
Deko Loft + Væg P/S
Areal:
7500 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
oktober 2010 - maj 2011

Når fabrikschef Tim Christiansen skal have fat i en kollega fra produktionen, behøver han ikke længere gå 200 meter blot for at konstatere, at den pågældende ikke er til stede. I dag kan han bare kigge ud af vinduet på sit kontor for at få kontakt med produktionsafdelingen.

Sammen med sine 79 kollegaer hos Jorgensen Engineering A/S er han for nylig flyttet ind i virksomhedens nye domicil. Og man kan godt sige, at virksomheden er flyttet fra skrot til slot, for de har netop byttet en overfyldt og umoderne maskinfabrik ud med et stort og tidssvarende byggeri.

Det nye hovedsæde er i høj grad præget af transparens, og det smitter af på personalet og deres indbyrdes forhold – ikke mindst mellem produktionsafdelingen og kontorpersonalet, som førhen var adskilt af lange gange og afstande, men som nu blot er et kig væk. Kontorer og værksteder er nemlig placeret lige ved siden af hinanden, og store vinduer mellem de to sektioner sørger for, at afdelingerne hele tiden kan se hinanden.

- De tættere relationer mellem afdelingerne og personalet er noget af det, vi sætter allermest pris på ved det nye byggeri, siger Tim Christiansen.

Og det gælder ikke bare mellem kontor og værksted. Det gælder i hele huset, hvor der ikke eksisterer ét kontor uden glasvægge.

- Vi er en projektorganisation, og vi har brug for en transparent og åben kultur, siger Marketing Manager, Jesper Johansen.

Det er Deko, der har leveret og monteret egne FG-glasvægge i de mange kontorer. For at den høje grad af transparens ikke skal blive for dominerende, har man påsat logofilm på glassene ind mod kontorer og mødefaciliteter. Deko har desuden leveret gipsvægge og døre samt stået for den indvendige tømrerentreprise i administrationen.

Upstairs and downstairs

Samtidig med at personalet er flyttet ind i kontorerne af glas, er de alle blevet samlet på én etage på tværs af faggrupper. Målet er, at alle skal være synlige og tilgængelige for hinanden, så dialogen og samarbejdet får de mest optimale vilkår. Dermed understøtter de fysiske rammer også virksomhedens flade organisation.

- Før kunne der godt være sådan lidt ‘upstairs and downstairs’ over det, og det kunne godt skabe nogle barrierer. I dag, hvor alle kan se alle, og alle sidder på samme niveau, kan vi mærke, at der er åbnet op for en bedre snak mellem de forskellige grupper af personalet, kommenterer Jesper Johansen.

Omkring et atrium

Alle kontorer er samlet omkring et stort og åbent atrium. Under et stort ovenlys, som får lyset til at strømme ned i bygningen, er husets receptions- og venteområde placeret, mens kontorerne er trukket ind under det afrundede dæk, der udgør førstesalen.

Midt i receptionsområdet løfter en stor, bred trappe, der næsten har karakter af en landgangsbro, sig op til førstesalen. Metaltrappens trin er ligesom gulvene forsynet med linoleum for at dæmpe lydene.

Huset er primært holdt i gråt, sort og glas, men i atriet har en brændt orange fået lov til at boltre sig. Farven afspejler firmaets logofarve og går igen i gulvtæppet, i Fritz Hansen-stolene og i de specialfremstillede møbler fra Duba-B8. Både receptionsskranken og den lidt højere udstillingsreol, som også rummer en kaffeø, er nemlig konstrueret specielt til virksomheden.

Ved første øjekast ligner det møbler som alle andre, men ser man nærmere på dem, vil man opdage, at de to enkeltstående møbler er formet som de to kantede J’er i firmaets logo.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 5

Domicil

3F Aalborg

3F med tre facader

Hospital

Akutcenter Svendborg Sygehus

Flot indflettet akutcenter

Butik

Bilka Herning

Hug en hæl – og flyt en å

Produktionsanlæg

Fynbo Foods A/S

En hal til marmelade

Kontorhus

Hørbygaard Gods

Historiens vingesus på Hørbygaard

Domicil

Jorgensen Engineering

Fra skrot til slot

Domicil

Kompan A/S

Facadefiligran i motorvejsskala

Hotel og konference

Scandic Sydhavnen

Tvilling med karnapper

Skole

Tingagerskolen

Sigende facader

Skole

Tofthøjskolen

Skolens unge ansigt

Domicil

Vestas Wind Systems

Hovedkvarter med skiferkerne