Østerlunden – Byggefelt 5

:
september 2019
Østerlunden – Byggefelt 5 - facade

Boligblokkene i Byggefelt 5 på Østerlunden i Odense rummer 56 lejligheder i op til fem etagers højde.

Østerlunden – Byggefelt 5 - gårdhave

I Østerlunden danner de nyopførte boligkarréer rammen om rekreative gårdhaver med beplantning og bænke.

Østerlunden – Byggefelt 5 – stue

Der er kælet for detaljerne. Gulvbrædderne er hele 5,5 mm tykke, og alle hårde hvidevarer er af tyske kvalitetsmærker.

previous next

Karrébebyggelse med grønne gårdrum

56 veldisponerede lejligheder på den gamle FDB-grund i Odense er klar til indflytning. Her finder man gode, rekreative faciliteter mellem boligerne og samtidig kort afstand til byens centrum

Byggefakta

Østerlunden
Østerlunden 44-50
5000 Odense C
Danmark

Bygherre:
Humlebo Østerlunden ApS, Ejendomsselskabet Østerbro 21 ApS
Arkitekt:
Creo Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Dansk Boligbyg as
Ingeniør:
Niras A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS
Areal:
6200 kvm.
Byggesum: 
90 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2018 - august 2019

Med nedrivningen af FDB’s gamle centrallager på Østerbro i Odense blev en stor og centralt beliggende byggegrund frigjort. Østerbro har været et nedslidt og trist område i byen, men i disse år er bydelen under forandring. I slutningen af 2017 tog Odenses borgmester de første spadestik til et omfattende boligbyggeri på den trekantede FDB-grund, og nu er et helt nyt kvarter i færd med at skyde op.

Kvarteret har allerede fået navnet Østerlunden og ligger kun godt en kilometer fra Odense Banegård. I den nye boligtrekant, der indrammes af Østerbro, Lollandsgade og Langelandsgade, er der gjort plads til rekreative, grønne fællesområder, men også udearealer, der indrettes til leg og sport. Nyheden om det nye kvarter spredte sig hurtigt, og inden det første spadestik var taget, havde de første lejere henvendt sig med ønsket om at blive skrevet op til de attraktive boliger.

Byggeriet på den tidligere FDB-grund forventes afsluttet i 2020, og til den tid vil cirka 1.000 beboere være rykket ind på området. Her bliver der plads til både enlige og familier. Byggeriet omfatter i alt 406 boliger, der fordeler sig på 240 lejligheder mod Østerbro og 110 rækkehuse i to plan ved Lollandsgade. Endelig opføres der 56 boliger i det såkaldte Byggefelt 5. Det er disse boliger, der nu står klar til indflytning.

Boligblokkene i Byggefelt 5 er ligesom de øvrige boligblokke i Østerlunden opført i mursten. Stenene varierer i farverne gul, rød, lys grå og mørk, og de er med til at skabe et spil mellem husene, der forskyder sig både horisontalt og vertikalt. Det skaber alt sammen en spændende variation, når man bevæger sig gennem det nye kvarter.

Byggefelt 5

I Byggefelt 5 er det virksomheden Nørregaard ApS, der har haft jord- og betonentreprisen.

– Vi har læsset mange tusinde tons jord i fire forskellige forureningsklasser og kørt det væk. Derpå har vi leveret og indbygget en tilsvarende mængde grus, der flere steder går ned i mere end tre og en halv meters dybde, fortæller direktør Anders Nielsen.
Efter bortskaffelsen af den bløde bund og etableringen af den indbyggede sandpude har Nørregaard ApS gravet og støbt bygningernes fundamenter og råbetongulve.

– Vi har desuden stået for alle kloakker og dræn til og med tre meter fra boligerne. Vi har lavet sokkelaffugtere, anlagt stuelejlighedernes terrasser og sat hegn op omkring terrasserne. Al arbejdet er udført for totalentreprenøren, Dansk Boligbyg. De har været gode til at styre byggeriet, og alt er gået efter planen. For os har det været en spændende opgave og en rigtig god arbejdsplads, siger Anders Nielsen.

56 badekabiner

Virksomheden Badelement A/S har leveret 56 præfabrikerede badekabiner til byggeriet i Byggefelt 5. De skræddersyede badeværelser er leveret i to forskellige udgaver. Den ene er på cirka 5,3 kvm, og den lidt større udgave er på cirka 6,9 kvm.

Vægge og gulv i brusenichen er udført med en 30 x 30 cm stor flise i henholdsvis lys og mørk grå. Vasken er integreret i en bordplade fra Marmorline, og under bordpladen er indrettet et skab til opbevaring af toiletsager. Alle blandingsbatterier er af mærket Grohe, og batteriet til bruseren er med termostatisk regulering. Toilettet er væghængt og med en skjult, integreret cisterne. Her er betjeningspladen ligeledes fra Grohe. Gulvvarme, glasvæg til brusekabinen samt papirholder og kroge i høj kvalitet er alt sammen standard i badeværelset, der også rummer en vaskesøjle med alle tilslutninger.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 4

Domicil

Bravida

Funktioner former arkitekturen totalt

Transportcenter

Cityringen

Undergrundsteatret

Bolig

Damhus Parken

Fra tivoligrund til superliga-boliger

Bolig

Gartnerbyen etape 1

Gartnernes by

Bolig

Himmelbyen

Med gården i 6. sals højde

Bolig

Krygerhus

Spændende facade med vældigt udsyn

Bolig

Ressourcerækkerne

Innovativt genbrug af gamle teglfacader i Ørestad Syd

Bolig

Skiferrækkerne

Rækkehygge

Bolig

Østerlunden – Byggefelt 5

Karrébebyggelse med grønne gårdrum