Optimistisk Nordbygg trods corona-tilbagegang

Nordbygg i Stockholm strutter af selvsikkerhed trods en betydelig nedgang i besøgstallet som følge af den lange corona-krise

De fleste er lettede over, at corona-restriktionerne ikke længere hænger som en fodlænke på vor bevægelsesfrihed og vi ikke længere behøver at have den stor frygt for corona-smitte. Efterveerne er der dog stadig, og det påvirkede også besøgstallet på den iøvrigt vellykkede Nordbygg-messe i Stockholm fra 26.-29. april.

Messeledelsen udtrykker det selv ganske klart i en erklæring, der simpelthen starter med:

-Endelig kunne vi se hinanden i Nordbygg igen! Efter to år med pandemi og en udskudt messe var Nordbygg 2022 en lang ventetid for den offentlige byggesektor. Lina Hann og Peter Söderberg, begge projektledere i Nordbygg, udtrykker dermed deres glæde over dette års indsats:

- Det er intet mindre end fantastisk, at Nordbygg endelig skete, efter fire års venten. At kunne mødes i denne skala betyder rigtig meget for branchen, siger Peter Söderberg, der nu har afsluttet sit arbejde hos Nordbygg efter 20 år som projektleder.

Mere end 930 udstillere har fyldt Stockholmsmässans faciliteter i Älvsjö dette år, hvoraf omkring 300 var udenlandske. Besøgstallet var omkring 35.000 mod 48.000 besøgende sidste gang i 2018.

Fællesnævneren for både veteraner og debutanter var ifølge messeledelsen ved igen at møde branchefolk.  her nævnes førstegangsudstilleren Stegia, der sælger teknisk udstyr til ventilationsbranchen.

- Vi har haft folk på vores stand fra åbning til lukning, hvilket har været ekstremt vigtigt for os. Vi har set mange nye kunder og haft givende møder, men det fantastiske er, at jeg stadig er engageret, når jeg kommer hjem efter messen - Nordbygg giver energi! siger Johan Stjernberg, adm. direktør i Stegia.

Ser frem til 2024

Efter den succesfulde tilbagevenden af ​​Nordbygg starter forberedelserne til den kommende messe, arrangeret i 2024, allerede.

– Forretningsmødet, netværk og videnoverførsel vil igen være i fokus, siger Lina Hann, der nu tiltræder som chef efter Peter Söderberg.

Digitalisering, klimadeklarationer, fossilfri og nye innovative materialer var aktuelle emner på Nordbygg 2022.

Fra Danmark deltog omkring 30 udstillere - heriblandt Airmaster, Airtox, Dalux, H+H Beton, Mascot, Niko Servodan, REMS Scandinavia, Rias, Scan Underlay og Velfac.

Foto: Nordbygg 2022. Fotograf: Bosse Lind

Artikler fra Nordbygg 2022:

Danske entreprenører velkomne til bygge-boom i Stockholm

Nordbygg skifter ledelse

Svensk start-up i vækst med tyske LAR-løsninger

Køreplade af affaldsplast fra havet

Fladtagsvinduer i større formater

Rockwool får nye produktspecifikke miljødeklarationer

Støttemure lavet af klippestykker, nå, nej: beton