Svensk start-up i vækst med tyske LAR-løsninger

Svenske Caneco er en lille, ny startet virksomhed, men med stor optimisme omkring deres LAR-løsninger fra tysk producent
Nordbygg-messen i Stockholm er den store, skandinaviske markedsplads for byggefolket. Ikke kun for Norden, men også for byggefolket uden for. Derfor er over en trediedel af udstillerne på messsen også ikke-svenske. Det er her man præsentere sig selv og skabe nye kontakter, hvis man har noget at byde på. Det kunen være en virksomhed som svenske Caneco. Grundlagt af Pierre Cervin med det franskklingende navn, takket være en fransk mor. Han er dog ærkesvensk og er på Nordbygg for første gang. Han har nemlig en mission. At udbrede kendskabet til grønne afvandingssystemer som agent for tyske Optigreen. Tiden er den rigtige med klimakrise og fokus på bæredygtighed, men med store bump på vejen i form af Corona og Putin.
Pierre er teknisk uddannet og har i mange år arbejdet i entreprenørbranchen med mindre og større byggeprojekter. En dag fik han lysten til at gå egne vegne med sin viden og energi og han så de store muligheder i grønne løsninger der faldt ind i klima-sen og efterspørgslen efter LAR- læsninger(Lokal Afledning af Regnvand).
Han stiftede sin egen virksomhed Caneco i 2018 med det fulde program fra Optigreen til det svenske marked, som indebærer totalløsninger - lige fra membraner til de mindste komponenter.
- Jeg havde lavet en treårsplan, og allerede i de første ti måneder af vor levetid blev omsætningen tre gange højere end forventet. Så kom coronaen og gjorde det vanskeligere og idag er det Putin og krigen i Ukraine der kan spille negativt ind med højere priser på byggematerialer, siger Pierre Cervin.
Pierre er dog særdeles optimistisk med sin unge start-up virksomhed.
- Jeg ser faktisk ingen begrænsninger for vækst i virksomheden, fordi udviklingen i markedet er så positiv. For det kommende år forventer vi at vokse til en omsætningen på 7,5 mio. kr. Det lyder måske ikke af meget, men vi er startet fra bunden og er en lille virksomhed, så jeg er ganske tilfreds, siger Pierre.
Takket være Pierres entreprenørbaggrund er hans virksomhed også i stand til at tilbyde montering af systemerne, om bygherren eller totalleverandøren ønsker det.
Løsningerne fra Optigreen omfatter alt inden for afledning af vand, lige fra grønne tage til særlige elementer til parkeringspladser.