Mange nye hotelprojekter undervejs næste år

​​​​​​​I 2020 vil renovering og opførelse af nye hoteller omfatte omkring 20 projekter til en samlet byggesum på godt 2 mia. kr., viser opgørelse foretaget af Byggeplads.dk

Det er fortsat hovedstaden der trækker, når det gælder de store hotelprojekter, viser en opgørelse, magasinet Byggeplads.dk har foretaget på de projekter inden for nyopførelser, udbygning og renovering af hoteller og konferencecentre, der forventes afsluttet næste år.

Det største projekt er opførelsen af Scandic Hotel Scanport i Kastrup med en forventet byggesum på 566 mio. kr., der har KPC som entreprenør i duo med Schmidt Hammer Lassen Architects. Projektet er en del af et større udviklingsområde på 92.000 kvm, som Skanska Øresund er developer på. Hotellet bliver på 11 etager med skybar, motionscenter, poolområde, restaurant og konferencefaciliteter til 400 personer. Det samlede hotelareal bliver på omkring 20.000 kvm, mens der er afsat knap 6.000 kvm til 200 parkeringspladser. Byggeriet forventes afsluttet december næste år.

Det er også KPC der er involveret i det næststørste projekt, som er undervejs i Nordhavn på Trælastkaj – nemlig opførelsen af Comwell Nordhavn med pensionsselskabet AP som bygherre, mens Comwell-kæden selv er lejer af bygningen. Arkitema er arkitekterne på opgaven, der får syv etager med hele 484 værelser og 18 konference-og møderum med restaurant og bar i stueplan. Det samlede byggeareal er på godt 25.000 kvm, heraf 4.000 kvm i kælderplan.

Anderledes med BIG

Selv om det ikke tæller med i opgørelsen, fordi det først forventes færdigt i 2020, må vi alligevel nævne et af de helt store projekter der er undervejs, fordi det nok vil komme til at tiltrække noget opmærksomhed – det er nemlig et BIG-projekt, og så er det altid lidt anderledes. Det gælder også det ambitiøse hotel-og konferenceprojekt ved bassin 7 i Aarhus Havn, der forventes at stå færdigt oktober 2022. Byggesummen er vurderet til 500 mio. kr., og i det beløb er der indeholdt et byggeareal på 33.500 kvm, der omfatter et hotel- og konferencecenter med faciliteter til omkring 2.000 personer – samt 500 hotelværelser. Fra gadeplan bliver der etableret en offentlig gå-og cykelsti op til toppen af konferencecentret, hvor der i tyve meters højde bliver anlagt en gårdhave med servering og udsigt over vandet. Altså en typisk BIG, der følger filosofien om at integrere bygning og byrum. Hotellet bliver opført i hele 18 etager samt to etager parkeringskælder. Byggeriet bliver opført som en spiral, er snor om sig selv – nok sidst set med Turning Torso i Malmø.

Bibliotek til hostel

Når man selv har boet i Aarhus og været besøgende på det gamle hovedbibliotek så spærrer man lige øjnene op til planerne om at omdanne bygningen til et hostel. Det skal efter planen indrettes med værelser og sovesal med køjer og nicher, i alt 438 sengepladser – og dertil kommer en udbygget lobby. Der bliver også restaurant, barer og en mindre biograf, der bliver åben for alle. Det kan uden tvivl bliver et meget levende sted i byen – kun en spytklat væk fra den i forvejen levende gade Vestergade. Projektet kommer også til at omfatter 85 lejligheder i 6-7 etager samt 58 parkeringspladser. Arkitekt på opgaven er Arkitema, mens MT Højgaard er totalentreprenør på byggeriet, der har en byggesum på omkring 216 mio. kr.

Et andet spændende projekt i lidt samme dur er ombygningen af professionshøjskolen UCC i Scandiagade i København V til hotel. Ejendommen på knap 8.000 kvm skal således ombygges til hotel med A&O Hotels and Hostels Holding som bygherre. Bygningen er fuldstændig strippet, og der laves helt ny facade og en helt ny indretning efter fast koncept fra bygherre. Totalentreprenør på opgaven er spanske Aldesa Construcciones.

Spændende er også ombygningen af det fallerede Westmarket på Vesterbo til hotel. Her har bygherren Nrep A/S erhvervet det tidligere madmarked med henblik på at ombygge til et hotel med 210 værelser og en café på 200 kvm. Der bliver tale om en meget gennemgribende indvendig renovering som 3l Entreprise A/S har fået som opgave. Arkitekt på opgaven er Werk Arkitekter, og byggeriet forventes afsluttet september næste år.

To gange Zleep

Blandt hotelprojekterne næste år optræder hele to Zleep-hoteller. Det ene bliver opført i Lyngby på Lundtoftegårdsvej med Benjamin Capital ApS som bygherre og med Pihl & Søn som totalentreprenør. Der bliver tale om et seksetagers hotel med et areal på 5000 kvm med 112 værelser, hvoraf 78 bliver standardværelser, og 34 bliver hotellejligheder. Arkitekt og rådgiver på opgaven er Sweco Danmark A/S, og den forventes færdig maj næste år.

Det andet hotel kommer til at ligge på Ørestads Boulevard på Amager med ATP Ejendomme A/S som bygherre og Gråkjær A/S som totalentreprenør. Der bliver her tale om et Zleep Hotel med 211 værelser og morgenmadsrestaurant samt lounge- og fitnessfaciliteter. Byggeareal: 6.500 kvm.

Figur

Hotelbyggerier med forventet aflevering i 2020:

Februar 2020: Zleep Hotel Copenhagen Arena, København S

Februar 2020: Jørgensens Hotel, Horsens, renovering

Februar 2020: Ascot Hotel, København V, ombygning

Marts 2020: A&O Sydhavn, København SV, ombygning til hotel

Marts 2020: Hotel Kong Arthur, København K, renovering

Maj 2020: Zleep Hotel, Lyngby

Maj 2020: Admiral Hotel, København K, renovering

Maj 2020: Nyt Hotel, Viborg

Juni 2020: Scandic The Reff, Frederikshavn, renovering

Juli 2020: Aalborg Hotel Apartments, Aalborg

September 2020: Strand-og Badehotel Marielyst, Helsingør, udbygning

September 2020: Westmarket, København V, ombygning til hotel

Oktober 2020: Arp-Hansen Hotel, København K, udvidelse

Oktober 2020: Hostel, Aarhus C

November 2020: Scandic Hotel Nørreport, København K

December 2020: Scandic Hotel Scanport, Kastrup

December 2020: Comwell Nordhavn, Nordhavn

December 2020: Comwell, Holte, udvidelse

Opgørelsen er baseret på data fra Byggefakta, og omfatter alle projekter med en byggesum over 20 mio. kr.

Foto:Sytten større hotelprojekter står til at blive afsluttet næste år – i år var et de mest spektakulære hotelprojekter Hotel Lego Castle, der blev færdigt i det sene forår.