Stort Scandic-hotel undervejs

Hotel Firkanten kommer til at være et af de største Scandic-hoteller, og åbner i 2018 med 370 værelser

For nyligt var der rejsegilde på det, der bliver et af de største Scandic-hoteller, Hotel Firkanten, som åbner for gæster senere i år på Vesterbro i København. Totalentreprenøren skaber en effektiv byggeproces ved at vælge materialer, der giver et forspring.  

Hotelbyggeriet boomer i de større byer i disse år, og hotellerne tegner sig for en stor del af det samlede erhvervsbyggeri. Alene på Vesterbro i København er flere store hoteller undervejs. Et af dem er Hotel Firkanten, der med 370 værelser bliver et af de største Scandic-hoteller, når det åbner senere på året.

Hotel Firkanten tager nu for alvor form på Skelbækgade ved det hippe Kødbyen i København. I januar var der rejsegilde på byggeriet, og i april skal førstesalen afleveres.

Effektive byggeprocesser

Byggepladsen er stor og klemt inde mellem Vesterbros smalle gader, tæt bebyggelse og den fredede del af Kødbyen, så det er et projekt, der kræver grundig planlægning. Det fortæller entrepriseleder Jón Kristjánsson fra Einar Kornerup, som har totalentreprisen på byggeriet.

- Da vi indledningsvist planlagde projektet, udførte vi en række analyser for at byggeprocessen skulle blive så effektiv som mulig. Den planlægning har givet pote, for projektet skrider frem som planlagt, siger Jón Kristjánsson.

Når håndværkerne nu går på byggepladsen og sætter vægge op, er det blevet klart, at detaljer som materialevalg også er med til at skabe effektiv byggeproces.

-Når vi for eksempel har valgt at bruge fibergips til væggene giver det os et forspring, for det betyder, at vi kan komme tidligere i gang med det indvendige arbejde, siger Jón Kristjánsson med henvisning til, at fibergips ikke er så fugtfølsomt, som almindelig gipskarton, der bliver ødelagt ved fugtpåvirkninger.

Fibergips kan godt tåle begrænsede mængder fugt i byggeperioden. Og det er en fordel for projektet som helhed, for det betyder, at byggeprocessen ikke forsinkes af slud og regn. Det fremskynder processen betragteligt. Dog forudsætter det, at man kontrollerer de plader, der har været udsat for fugt og for at sikre, at de er tørre og uden andre fugtrelaterede skader.

Effektiv byggeproces er også godt arbejdsmiljø

De indledende analyser, som entreprenøren foretog, gjorde det også klart, at den trange plads på byggeriet kaldte på mindre pladestørrelser for at sætte vægge op. Derfor har man overvejende brugt fibergipsplader der måler 60 x 100.

- Allerede i planlægningsfasen stod det klart for os, at vi skulle gå en pladestørrelse ned, for vi har ikke plads til hjælpeværktøjer til tunge løft inde på selve hotelværelserne. Når vi skal håndtere pladerne delvist manuelt, og der er tale om 370 værelser, så vil de mange gentagelser være for stor en arbejdsmiljømæssig belastning, hvis ikke vi vælger mindre størrelser. Dertil har vi fokus på at rotere rundt, så sjakkene skiftes til at håndtere henholdsvis plader og stål, siger Jón Kristjánsson.

Hotel Firkanten kommer til at være et af de største Scandic-hoteller, og åbner i 2018 med 370 værelser.