Første Moxy-hotel i København primo 2019

København får i starten af 2019 sit første Moxy Hotel, som er et samarbejde mellem Marriott og IKEA

København får i starten af 2019 sit første Moxy Hotel, som er et samarbejde mellem Marriott og IKEA. Hotellet opføres i Københavns Sydhavn og får 228 værelser fordel på 5 plan – dertil etableres 80 parkeringspladser. Stueplan skal indeholde lobby, reception, mødelokaler og fitness, mens værelserne placeres på 1. – 4. sal. I alt er projektet på 9.700 kvm.

Der er tale om det første danske hotel til Moxy-kæden – der ejes af hotelkæden Mariott og Vastint Hospitality, som igen ejes af møbelgiganten Ikeas moderselskab, Interego Foundation. Og selv om Vastint ifølge sin hjemmeside ikke har noget at gøre med Ikeas forretningsaktiviteter, virker Moxy-hotellernes fokus på træ, storproduktion og høj produktionshastighed alligevel inspireret af Ikeas forretningstilgang.

Bag byggeriet står et internationalt hold: Arkitektfirmaet BWM Architekten und Partner er fra Østrig, men får hjælp af Anders Helweg Arkitekter, der blandt andet er involveret i facadedesign og EKJ Rådgivende Ingeniører, der har lavet brandstrategien. Moe har byggeledelsen, og Consolis-ejede Spæncom opfører råhuset, mens Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma fører kontrol med installationsprojektet og har overordnet ansvar for fundamentsdesign, brand, lyd og statik.

Moxy Hotels henvender sig blandt andet til den såkaldte ”Millennium-generation”, der går efter lavprisluksus og fællesskab. Millennium-generationen er blandt andet kendetegnet ved, at den elsker at rejse, har god økonomi, er interesseret i oplevelser og at møde andre mennesker, hvilket Moxy altså mener at kunne opfylde.

Foto: Billedet viser Moxy-hotellet i Amsterdam.