Pension-fællesskab investerer stort i plejehjem og seniorboliger

Sampension-fællesskabet investerer i seniorboliger i Frederikssund og et friplejehjem i Valby som del af en større samarbejdsaftale med Scandinavian Property Development

Sampension-fællesskabet, bestående af Sampension Liv, Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger, Arkitekternes Pensions kasse og ISP Pension, har i fællesskab investeret et trecifret millionbeløb i seniorboliger i Frederikssund og et friplejehjem i Valby. Begge projekter er udviklet af Scandinavian Property Development A/S (SPD) og begge er etableret med vægt på bæredygtighed og forventes at blive DGNB-guldcertificeret inden for kort tid.

”Vi ser det som en attraktiv investeringsmulighed i to moderne ejendomme inden for senior- og plejeboligsegmentet, som er kendetegnet ved begrænset udbud og en stigende efterspørgsel blandt lejere,” forklarer Henrik Olejasz Larsen, der er investeringsdirektør i Sampension.

Efterspørgslen på senior- og plejeboliger drives i høj grad af den demografiske udvikling. Danmarks Statistik forventer, at andelen af befolkningen over 65 år vil stige med næsten 20 pct. frem til 2030, mens andelen af personer over 80 år vil stige med næsten 60 pct. 

”Med SPD har vi en ideel samarbejdspartner med en stor, veldokumenteret erfaring inden for boliger til seniorer og ældre. De har et godt samarbejde med kommunerne og de private operatører, og stort fokus på bæredygtighed med DGNB-guld-certificeringer af flere af byggerier,” siger Henrik Olejasz Larsen.

Samarbejdsaftale med ramme på 1 mia. kr.

Investeringen er del af en strategisk samarbejdsaftale mellem Sampension og SPD om udvikling af pleje- og seniorboliger, som i første fase rummer aktiviteter for omkring 1 mia. kr.

”Udover at gå efter det bedst mulige afkast, har Sampension-fællesskabet en helt naturlig interesse i at være med til at skabe førsteklasses senior- og plejeboliger i kommunerne, som bygges efter de bedste standarder indenfor bæredygtighed. Sammen med SPD ser vi os som en meget erfaren og langsigtet partner for kommunerne, når det gælder om at supplere deres tilbud til de ældre borgere med moderne senior- og plejeboliger,” siger Henrik Olejasz Larsen.

Plejehjemmet i Valby rummer 66 friplejeboliger. Det er etableret i en tidligere industriejendom ved Grønttorvet, som er ved at gennemgå en stor renovering. Driften skal varetages af Danske Diakonhjem, der med mere end 60 selvejende plejehjem og friplejehjem er Danmarks største ikke-kommunale aktør på ældreområdet.

Byggeriet i Frederikssund hedder Lærkebo og består af 51 seniorboliger fordelt på to etagebygninger med central beliggenhed i Frederikssund. Boligerne opføres i høj kvalitet og vil appellere til en bred målgruppe af seniorer fra området, som ønsker en mindre lejebolig centralt i byen i gåafstand til indkøb, S-tog og Roskilde Fjord.

Byggeriet i Frederikssund er netop blevet færdigt, mens plejehjemmet i Valby forventes at kunne byde sine beboere velkommen omkring 1. september.

”Med Sampension har vi fået en solid partner, der er kendt som en langsigtet ejer og for at efterspørge høj kvalitet i deres ejendomme. De er samtidig kendt som en meget seriøs investor med dyb interesse i at udvikle det danske samfund gennem deres investeringer. Det nye samarbejde styrker helt klart vores dialog med kommunerne om nye projekter målrettet seniorer og ældre,” siger Niclas Thorsbrenner, partner i Scandinavian Property Development A/S.