Privat udvikler af plejehjem sikrer sig attraktiv industribygning i Valby

Scandinavian Property Development A/S har overtaget en ejendom ved det gamle grønttorv i Valby fra BoStad A/S, der bliver til 66 plejeboliger

Behovet for nye plejehjemspladser til ældre stiger markant. Derfor har Scandinavian Property Development A/S indgået aftale om at overtage en attraktiv ejendom ved det gamle grønttorv i Valby fra BoStad A/S. I den tidligere industribygning indrettes nu 66 moderne friplejeboliger. Scandinavian Property Development står allerede bag flere privatdrevne friplejehjem og vil åbne endnu flere i de kommende år.

En tidligere industriejendom i Valby omdannes nu til et moderne, privatdrevet friplejehjem. Det er Scandinavian Property Development A/S, der har indgået aftale med BoStad A/S om at overtage ejendommen på Værkstedsvej 3-5.

Bygningen ligger i området omkring det tidligere grønttorv, som gennem de seneste år er omdannet til et levende bymiljø. Med ejendommen på i alt 5.355 kvadratmeter vil Scandinavian Property Development nu også kunne tilføre bydelen et friplejehjem med i alt 66 nye boliger. Oveni kommer store fællesområder med en spise- og festsal, der har udsigt over København, fælles gårdareal og flere tagterrasser med god adgang til fri luft og udsigt over kvarteret.

Analyser viser, at behovet for plejehjemspladser vil stige markant. Kommunernes Landsforening vurderer, at der de kommende 10 år skal opføres op mod 13.000 nye plejehjemsboliger. Dansk Industri beregner behovet til helt op mod 35.000. Alene i København vurderer kommunen, at der vil blive behov for minimum 4.400 nye plejeboliger svarende til ca. 60 nye plejehjem frem til 2050.

- Med det stadigt stigende behov for plejehjemspladser er vi utroligt glade for at kunne erhverve en så velbeliggende og velegnet ejendom. Her er god plads og bogstaveligt talt højt til loftet, så vi kan skabe de bedste rammer for de ældre, siger Niclas Thorsbrenner, partner i Scandinavian Property Development A/S.

Stor erfaring med ejendomme til friplejehjem

Etablering af de privatdrevne plejehjem blev muligt med en ny lov om friplejehjem i 2015. Scandinavian Property Development er allerede i dag en af de mest erfarne udviklere af ejendomme til formålet, med syv plejehjem i drift og tre under udvikling.

- Vi stræber efter at udvikle plejeboliger af høj kvalitet med en grøn og bæredygtig profil. Også her passer ejendommen i Valby godt, fordi vi kan omdanne en eksisterende bygning og dermed sikre et stort genbrug af materialer og konstruktioner, siger Niclas Thorsbrenner, partner i Scandinavian Property Development A/S.
Aftale med Danmarks største private operatør

Selve driften af plejehjemmene aftales med en certificeret, privat operatør. I Valby er der indgået aftale med  Danske Diakonhjem, der er Danmarks største ikke-kommunale aktør på ældreområdet med mere end 60 selvejende plejehjem og friplejehjem.

- Vi ser meget attraktive muligheder for at skabe ideelle rammer for de ældre i ejendommen på Værkstedvej. Samtidig er Scandinavian Property Development en erfaren udvikler på dette meget specialiserede marked. Derfor er de en ideel partner for os, og vi håber at kunne udvide samarbejdet med flere nye friplejehjem, siger Emil Tang, direktør i Danske Diakonhjem.

Det nye friplejehjem i Valby vil efter planen stå færdigt i september 2021.