Nyt seniorbofællesskab i Rødovre

Rødovre Almennyttige Boligselskab (RAB) har planer om at opføre et nyt seniorbofællesskab -kommunalbestyrelsen har netop godkendt planerne

Rødovre Almennyttige Boligselskab (RAB) har planer om at opføre et nyt seniorbofællesskab. Kommunalbestyrelsen har netop godkendt planerne og bidrager bl.a. med støtte til lånet.

”Det har i flere år været et stort ønske fra mange ældre i Rødovre, at vi får flere bofællesskaber. Derfor er jeg glad for, at det nu ser ud til, at en lang dialog med boligselskaberne bærer frugt”, siger borgmester Britt Jensen.

Kommunalbestyrelsen har netop godkendt planerne – det såkaldte skema A. RAB har planer om at opføre en ny bebyggelse med et seniorbofællesskab på Roskildevej 340. Der kommer en dagligvarebutik i stueetagen (en Lidl), og seniorbofællesskabet med 29 boliger og fælleshus bliver så på 1. til 4. etage. Det er planen, at der også skal være en tagterrasse. Alle boliger kan nås med elevator.

”Alt for mange ældre føler sig ensomme, og derfor er det vigtigt, at vi kan tilbyde seniorbofællesskaber i Rødovre. Det kan nemlig være med til at afhjælpe ensomhed og forhøje livskvaliteten. Det fortjener vores ældre medborgere, og jeg er ikke i tvivl om, at seniorbofællesskabet kan blive rammen for mange gode og sociale oplevelser i den sidste del af livet”, siger Britt Jensen.

Det er Rødovre Almennyttige Boligselskab, der står for opførelsen af boligerne, og det er dem, der lejer dem ud gennem DAB. De forventer, at boligerne står klar til indflytning ved årsskiftet 2021/2022.