46 nye seniorvenlige lavenergi lejeboliger på Frederiksberg

De gamle bygninger på Bernhard Bangs Alle på Frederiksberg er revet ned og 46 nye boliger skyder op

De gamle bygninger på Bernhard Bangs Alle på Frederiksberg er revet ned. Området var oprindeligt udlagt til erhverv, men de to investorer fik over tid overbevist Frederiksberg Kommune om, at seniorvenligeboliger var vejen frem. Projektet med at skyde 46 nye boliger op på arealet er godt i gang og EDC Projekt Poul Erik Bech står for udlejningen af de 2-5-værelses lavenergi lejeboliger, som forventes at gå som varmt brød.

De to ejere og investorer Bent Friis Pedersen og Erik Metellus Christensen har kørt parløb i ejendomsbranchen i 30 år. De købte grunden helt tilbage i 2006 og tanken var egentlig at lave et Fitness World træningscenter. Men nyeste skud på stammen bliver et flot lavenergi lejeboligkoncept målrettet seniorer på Frederiksberg med alt, hvad det indebærer for at skabe rammerne for en god alderdom.  

- Efter en længerevarende dialog og fint samarbejde med kommunen fik vi dem overbevist om at ændre lokalplanen, så vi kunne gå i gang med at bygge seniorvenlige boliger. Vi startede for 4-5 år siden og var dermed nogle af de allerførste som begyndte trenden med seniorboliger, som vi ser skyde op i Danmark i disse år. Sammenlignet med vores nabolande og andre lande i Europa, så ser vi kun starten på udviklingen og efterspørgslen er enorm, da mange ønsker optimale rammer for en god alderdom,” siger Bent Friis Pedersen og fortsætter:

-Vi er meget tilfredse med samarbejdet og har et langt, loyalt og tillidsfuldt samarbejde med EDC Poul Erik Bech, hvor vi har samarbejdet om en lang række projekter. Vi har eksempelvis tidligere samarbejdet om et større projekt med ungdomsboliger, som også gik rigtig fint. Med det store fokus på seniorboliger, så forventer vi derfor sammen med EDC Projekt Poul Erik Bech, at boligerne vil gå som varmt brød.”

Tryghed og fællesskab

Boligprojektet har fokus på at værne om fællesskabet og skabe tryghed, så man kan føle sig hjemme og hverdagen er så nem og bekvem som mulig. Derfor er mange detaljer ved boligerne udviklet med seniorerne i tankerne. Bent Friis Pedersen siger:

-Boligerne indrettes, så der tages hensyn til de kommende beboeres aftagende mobilitet. Området er lukket inde, så udefrakommende har svært ved at komme ind og der er dørkameraer i lejlighederne, så der skabes ekstra tryghed. Beboerne har let adgang til boligerne, og der indrettes store altaner, rummelige badeværelser og ingen dørtrin, så det er ekstra nemt at bruge en robotstøvsuger og komme rundt med en kørestol, hvis det er nødvendigt. Det er også nemt at komme op og ned ad parkeringskælderen med en smart bilelevator med plads til 51 biler, og der er masser af plads til cykler.

-Vi er i det hele taget glade for, at vi som nogle af de allerførste kan tilbyde nybyggeri målrettet seniorer centralt på Frederiksberg. Seniorboliger er meget oppe i tiden og udviklingen vil kun fortsætte fremadrettet, da der kommer flere og flere ældre og mange ældre ønsker at dyrke fællesskabet og have en god og tryg alderdom. Vi ser flere og flere boligområder, som bygges til folk på 50+, hvor ungerne er fløjet fra reden og hvor folk måske ikke længere orker haven.”  

Stor efterspørgsel på seniorboliger

Boligerne tilbyder en fælles taghave med et orangeri og plads til køkkenhave til dem med grønne fingre, der er grill/bålpladser i gården, 150 m2 fællesrum til hygge, fest, bankoaftener og en petanquebane. Partner og projektdirektør i EDC Projekt Poul Erik Bech, Kenneth Nielsen, siger:

-Vi oplever stor efterspørgsel på ældre- og seniorboliger, hvor beboerne ønsker at bo i rammer med stort fokus på fællesskabet. Boligerne tilbyder mange faciliteter som understøtter fællesskabet, og som bidrager til en god livskvalitet. Vi ved fra vores andre seniorboligprojekter, at beboerne er glade for at have egen bolig, men samtidig have muligheden for fællesarealer. Samtidig skaber det en god stemning, at man bor side om side med folk, som har samme livserfaring, og som har nogle af de samme prioriteter og ønsker om en god alderdom i fællesskab med andre ligesindede.

Attraktiv beliggenhed

Boligerne ligger nær alt hvad hjertet begærer: Svømmehallen Waterwellness, Fitness World, Frederiksberg Have, gode indkøbsmuligheder, cafeer, restauranter og Lindevang Metrostation ligger lige om hjørnet.

-De nye seniorboliger udlejes i forskellige størrelser mellem 76-138 m2 med 2-5-værelser. Boligerne tilbyder en ideel placering til dem, som ønsker at være tæt på centrum og grønne arealer. De er klar til udlejning medio 2020, indflytning ultimo 2020 og ligger på Bernhard Bangs Alle 17a i Frederiksberg Kommune,” siger Kenneth Nielsen, EDC Projekt Poul Erik Bech og fortsætter: 

-Det er et hyggeligt boligområde med en rar atmosfære. Bygningerne opføres efter energikravene i BK2020 med solceller på taget og egen produktion af strøm. Isoleringen er i top og der er tykke vinduer, og der er vægt på grønne elementer både i terræn og på tagterrasser. Der er således lave udgifter til el og varme. Alt i alt forventer vi en stor efterspørgsel og forventer, at de 46 seniorboliger alle er udlejet inden for kort tid fra udlejningsstart.