Seniorbofællesskab opføres i Trekroner

CASA A/S opfører 42 nye boliger i Trekroner i Roskilde i totalentreprise på vegne af Bota Invest. Boligerne består af tæt, lavt byggeri med fire længehuse

Behovet for alternative boligformer er stigende i takt med en øget aldrende befolkning og deres ønsker og krav til de boliger, de bor i. Moderne fællesskaber er ofte højt på ønskesedlen for nutidens seniorer, hvilket bl.a. giver sig til udtryk i et kommende byggeri i Trekroner i Roskilde.

CASA A/S opfører 42 nye boliger i Trekroner i Roskilde i totalentreprise på vegne af Bota Invest. Boligerne består af tæt, lavt byggeri med fire længehuse med lejligheder på tre etager. Dertil kommer et fælleshus på 300 m2, der skal danne rammen om de fælles aktiviteter i seniorbofællesskabet. Der bygges forskellige typer og størrelser seniorboliger i bebyggelsen, hvoraf enkelte bliver handicapvenlige til fx kørestolsbrugere. Boligerne bliver et DGNB-guld certificeret byggekoncept, hvor der anvendes bæredygtige materialer og processer, og de udbydes som andelsboliger til 55+ seniorer.

- Vi skylder Roskilde Kommune en stor tak for at have udvalgt vores projekt til at blive opført på Hegnet 2 i bofællesskabernes bydel Trekroner, hvor mangfoldighed, fællesskab og bæredygtighed er værdier og kvaliteter, der gennemsyrer Trekroners udvikling og i dag gør, at det er et af de mest attraktive steder at slå sig ned, siger Bo Kristensen, Direktør for projektselskabet Bota Invest.

Boligerne indrettes med niveaufri adgang til alle rum på de tre etager (dvs. elevator), brede døre og uden dørtrin. De bliver gennemlyste og veldisponerede med åbne planløsninger. Uderummet bliver med en rummelig terrasse/altan til alle boliger og ikke mindst et stort grønt fællesareal, der giver mulighed for at mødes i det fri og understøtte beboernes sociale samvær med bl.a. en petanque bane, bålplads, nyttehaver mv. Det store fælleshus bliver A/B Oasens hjerte og beboernes udvidede dagligstue, hvor det vil være naturligt at møde sine naboer til fællesspisning, yoga, bibliotek, eller hvad beboerne måtte ønske sig at indrette.

- CASA har allerede omfattende erfaring med at bygge seniorbofællesskaber og andre typer af fællesskabsorienteret byggeri. Vi er glade for at kunne bidrage med den erfaring i Trekroner, hvor vi ser frem til at bygge endnu et seniorbofællesskab til glæde for både de kommende brugere og for Roskilde, siger Torben Modvig, CEO hos CASA A/S.

Boligerne forventes klar til indflytning i december 2021, men det er allerede nu muligt at blive skrevet op på en interesseliste på projektets hjemmeside www.ab-oasen.dk. Såfremt interesserede, opskrevne seniorer opfylder kriteriet på 55+ uden hjemmeboende børn, vil man blive kontaktet af ejendomsmæglerfirmaet Home, som kommer til at forestå salget af andelsbeviserne, så snart salgsprocessen går i gang.