11.500 kvadratmeter oplevelsescenter

Nordelektro indtager en nøglerolle, når den tidligere Metro-bygning i Aalborg omdannes til et oplevelsescenter for hele familien.

Det er snart fem år siden, at detailkæden Metro lukkede sit varehus i Aalborg. Men fra januar 2020 vil der igen være liv i den store bygning, når Bowl´n´Fun slår dørene op for et sandt forlystelsesparadis på adressen Fiskene 10 i det sydlige Aalborg.

Projektet omfatter hele 11.500 kvadratmeter med bowlingbaner, trampolinpark, minigolf, legeland, escape rooms, wipeout- og ninjabaner, forskellige virtual reality-koncepter, lasergame, arkadespil og spisesteder.

Forvandlingen fra varehus til oplevelseshus er i fuld gang, og henover efteråret vil den tomme bygning blive fyldt op med fede forlystelser og avanceret teknik. Opgaven med at få de mange installationer til at spille sammen er lagt i hænderne på Nordelektro, hvor projektleder Jesper Hermansen og hans montører har taget hul på en opgave, som er alt andet end rutinepræget:

- Det er et sindssygt spændende projekt rent teknisk, fordi vi har at gøre med et kæmpestort hus, der skal transformeres til noget helt andet, end det oprindeligt er bygget til. Samtidig skal vi koordinere et stort antal bygherreleverancer, når leverandører fra hele verden kommer hertil med en masse avanceret teknik til deres forlystelser. Det er et projekt, hvor vores kompetencer virkelig bringes i spil, siger Jesper Hermansen.

Tillid og totaløkonomi

Det nye oplevelsescenter i Aalborg bliver Nordeuropas største af sin slags og er et projekt, hvor der stilles høje krav til teknikleverandøren, som får en nøglerolle fra start til slut. At Nordelektro efter en dialogproces blev valgt foran to andre leverandører er i høj grad er spørgsmål om kemi og mavefornemmelse, fortæller projektchef John Eggert fra Bowl’n’Fun:

- Nordelektro har helt fra starten givet udtryk for, at de tænker langsigtet og ønsker at servicere bygningen efterfølgende. Det er med til at opbygge den tillid, der er så vigtig i et ombygningsprojekt med mange ubekendte. Når man rykker ind i en eksisterende bygning, vil der næsten altid opstå overraskelser, og det er vigtigt, at vi kan have tillid til, at vores leverandør løser opgaven bedst muligt i forhold til pris og kvalitet, siger John Eggert.

Hos Nordelektro lægger salgschef Jesper Storm Simonsen vægt på, at en dialog- og afklaringsfase tidligt i forløbet har gjort det muligt at indgå en aftale, som i høj grad tilgodeser byggeriets økonomi i et langsigtet perspektiv. Erfaringsmæssigt udgør driftsfasen 60-80 pct. af en bygnings totaløkonomi, og derfor er det bedre og billigere at vælge den kvalitetsmæssigt bedste løsning fra begyndelsen.

- Vi har haft en lang og konstruktiv dialog med Bowl’n’Fun, hvor vi har haft rig lejlighed til at byde ind med løsninger. Vores kernekompetence er at holde teknisk komplicerede installationer i drift, og det kommer os til gode i dette projekt, hvor en hel masse forlystelser skal holdes kørende i rigtig mange timer hver eneste dag, siger han.

ordelektro står for alle eltekniske installationer i projektet; herunder lys, lyd, sikkerhed samt ikke mindst teknikken til husets mange forlystelser. Projektet omfatter blandt andet udbygning af de eksisterende ABA-, ABV- og talevarslingsanlæg, ny sikkerhedsbelysning og etablering af et programbart belysningsanlæg med Lutron-styring. Hertil kommer bowlingcenter samt et stort køkken- og restaurantområde.

Foto:Om mindre end fem måneder vil det tidligere Metro-varehus i Aalborg være spækket fra gulv til loft med avancerede forlystelser og teknik, når Bowl’n’Fun slår dørene op for et 11.500 kvm. stort oplevelsescenter.