Direktør for multiarena udpeget

Claus Wiegand Larsen er ansat om øverste daglige leder af selskabet Arena CPHX A/S - selskabet bag Copenhagen Arena i Ørestad

Selskabet Arena CPHX A/S, der står bag den kommende københavske multiarena Copenhagen Arena har ansat Claus Wiegand Larsen som direktør i projekterings- og anlægsfasen. Som øverste daglige leder af arenaselskabet bliver det hans ansvar, at tidsplaner og målsætninger om kvalitet og økonomi overholdes.

Claus Wiegand Larsen er 50 år og kommer fra en stilling i E. Pihl & Søn A/S, som ansvarlig for udenlandske projekter og direktør for Pihl UK Ltd. Claus Wiegand Larsen har også i Pihl-regi været vicedirektør på byggeriet af Operaen i Købehavn.

Projekt i EU-udbud

Arena CPHX A/S har til opgave at stå for både udbuddet, projekteringen og opførelsen af Københavns nye arena, som skal ligge i Ørestad Syd. Arenaen skal være af høj international standard, og kunne rumme nationale og internationale musik-, kultur- og sportsarrangementer.

Bag arenaen står Københavns Kommune og Realdania, der begge har part i Arena CHPX A/S, samt By & Havn, der som samarbejdspartner stiller et grundareal i Ørestad Syd til rådighed for arenaen. Multiarenaen forventes at være klar til brug i efteråret 2015.

Bygherrerådgivning blev sendt i udbud i september 2011, og  det forventes, at bygherrerågiver er udpeget inden udgangen af 2011.

Design- og projekteringsopgaven udbydes i totalrådgivning og er sendt i EU-udbud i efteråret 2011. Det forventes, at et designteam af arkitekter, ingeniører og arenaeksperter kan udpeges senest april 2012. Vinderprojektet vil herefter blive udbudt i totalentreprise i et EU-udbud.

Hvilket firma, der skal stå bag selve driften af arenaen, forventes afklaret inden udgangen af 2011. De to firmaer AEG Facilities og Live Nation er gået videre til anden runde af udbuddet.