Rejsegilde på Den Blå Planet

Byggeriet af Den Blå Planet skrider planmæssigt frem, og i fredags kunne man holde rejsegilde på Nordeuropas største akvarium

Danmarks Akvarium har siden 1939 holdt til i Charlottenlund nord for København, men disse omgivelser er nu så nedslidte og umoderne, at et nyt akvarium er under opførelse. Bygningsfonden Den Blå Planet tog derfor det første spadestik til det nye Danmarks Akvarium, Den Blå Planet den 1. oktober 2010 tog, og i fredags kunne aktørerne bag så holde rejsegilde.

Akvariet er tegnet af tegnet af arkitektfirmaet 3XN, som dagligt har overvåget og bistået byggeprocessen.

- Den Blå Planet har netop været repræsenteret på den danske pavillon på Biennalen i Venedig. Det er et prestigeprojekt for Hovedstadsområdet, for Danmark og for 3XN. Det er derfor en særlig glæde nu at se, hvorledes de tanker, vi gjorde os ved tegnebordet, begynder at materialisere sig her på byggepladsen, sagde Kim Herforth, partner i 3XN, ved rejsegildet.

Bygges på kunstig jordhøj

Akvariet, der bliver Nordeuropas største, opføres på en kunstigt opbygget jordhøj på ca. 27.000 kvm. Grunden er beliggende ved vandet ved Kastrup Havn og Amager Strandpark, tæt på Københavns Lufthavn, Øresundsforbindelsen og Metroen.

Danmarks Akvarium er et yndet valfartssted for skoleklasser og familier, og det årlige besøgstal forventes at blive på 700.000 fra hele Sjælland og Sydsverige og Øresundsregionen.

Hovedbidragyderne bag Den Blå Planet er Realdania, Knud Højgaards Fond og Tårnby Kommune, og derudover har Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond også givet en donation. Byggeriet forventes indviet forår 2013.