Socialt opholdsted på Østre Havn i Aalborg

Mandag den 30. april åbnede et nyt studierum på Østre Havn i Aalborg. Studierummet skal skabe liv i området under byggeperioden og vise potentialet for den nye bydel.

Mandag den 30. april åbnede et nyt studierum på Østre Havn i Aalborg. Studierummet skal skabe liv i området under byggeperioden og vise potentialet for den nye bydel.

De tidligere industriområder omkring Østre Havnebassin omdannes i disse år til en ny bydel med ungdomsboliger, ejerboliger, vidensvirksomheder, uddannelser og havneaktiviteter. Nu etablerer A. Enggaard så et nyt studierum på Østre Havn, der skal bidrage til skabe byliv i området allerede nu, mens byggeriet stadig er i fuld gang. Studierummet blev indviet mandag den 30. april af Aalborg-borgmester Thomas Kastrup Larsen og vil fremover fungere som et socialt opholdssted for studerende og andre, der har sin daglige gang på Østre Havn.

- Målet med studierummet er, at kreative, vidensdygtige og innovative styrker kan samles et sted, hvor arbejds- og studiemiljøet er i højsædet. Vores ønske er, at studierummet skal være pulserende og livligt for derved at smitte af på resten af Østre Havn og vise potentialet for den nye bydel, lyder det fra direktør Asger Enggaard.

Studierummet fordeler sig på 350 kvadratmeter og placerer sig på Stjernepladsen med Musikkens Hus og Nordkraft som nærmeste naboer.

En del af ny bylivsstrategi

Etableringen af Studierummet sker som et led i A. Enggaards vision om at udvikle bylivsinitiativer i de områder, hvor entreprenørvirksomheden opfører nye bydele. Derfor etablerede virksomheden tidligere på året en helt ny afdeling, der har ansvaret for at skabe liv og sammenhæng i de igangværende og fremtidige byudviklingsprojekter.

- Vi engagerer os i stigende grad i bydelsprojekter, og her er det vores ambition at skabe sammenhængende bydele med et rigt byliv. Det handler i stigende grad om at skabe områder, der er attraktive at bo i i mange år fremover, fortæller Asger Enggaard og fortsætter:

- Studierummet er en del af vores ambition om, at der også skal være byliv i områderne allerede inden, at de nye bydele eller kvarterer står helt færdige. Der skal med andre ord også være aktiviteter og liv for de første, der flytter ind i et nyt område.

Den nye afdeling har ligeledes været ansvarlig for iværksættelsen af andre bylivstiltag i forbindelse med byggeriet på Østre Havn, der også tidligere har rummet Platform 4, Byens Rum. Studierummet har desuden vakt stor interesse fra medsponsorerer, som har doneret møbler, lys og øvrigt interiør for at skabe de helt rette rammer for stedet.

Rummet vil fremover stå til rådighed alle hverdage fra 09-21.